Moederpoes met kittens

Donderdag 6 april 2017 kregen wij een moederpoes met kittens binnen via de dierenambulance van Gouda. Moederpoes was begonnen met bevallen in een portiek op de koude betonnen vloer.

Moederpoes met kittens

Bericht op de faceboook pagina van: Dierenambulance van het Centrum voor Dierenhulpverlening te Gouda.

Vanmorgen werd het wagenteam gevraagd met spoed naar Waddinxveen te komen. Een mevrouw had een poes gevonden met haar 3 kittens. De poes had de kittens afgelopen nacht geworpen op een betonnen vloer waardoor ze onderkoeld waren geraakt. We hebben de moeder met kittens opgehaald en naar het Dierentehuis Midden Holland gebracht. Onderweg ernaar toe de kachel van de ambu op standje sauna en de kittens zachtjes warm gewreven. Bij het dierentehuis stonden ze al klaar met een warm plekje en eten. Ze doen hun uiterste best voor mama en de kittens
Bij aankomst in het asiel:
Er werd gauw een plekje gezocht bij een gastgezin voor moeders en de kittens. Ze waren erg koud en we wisten niet of alles volgens wens zou gaan verlopen. Wij hebben een ervaren gastgezin gezocht die ze gauw op kwam halen.

Bij aankomst in het gastgezin zijn de kleintjes geflest omdat moeder geen melk had. Moederpoes zelf werd lekker vewend met eten en een warm mandje. In de loop van de dag zijn er nog 2 kittens bij gekomen!! Moederpoes was nog helemaal niet klaar met bevallen!!
In de loop van de week was moeder zo goed bij gekomen dat ze de taak van voedster weer op zich kon nemen. We hebben haar de naam Mamsie gegeven omdat ze zo lief en zorgzaam is naar de mens en haar kinderen en heeft ondanks haar barre tocht het tot een goed einde gebracht. Ze heeft 5 zeer sociale kittens groot gebracht en heeft met deze kittens een paar mensen erg gelukkig gemaakt .Een zeer goed einde!!