Therapiekat Laurier

In het teken van de campagne geef om mij hebben wij besloten jullie een kijkje te geven in de wereld van onze gastgezinnen. Wekelijks zullen wij nieuwe verhaaltjes, door de gastgezinnen zelf gemaakt, plaatsen. Deze keer gaat het over kitten Laurier, van een ziek kitten opgegroeid tot een therapie kat.
Therapiekat Laurier

Dit is Laurier

Een jaar geleden kwam zij als enige kitten met haar moeder, Tikkels, via het asiel bij ons in het gastgezin logeren. Alle rust en ruimte om op te groeien in een veilige liefdevolle omgeving. Laurier was heel speels en niet zo’n knuffel. Daar pasten wij ons natuurlijk aan aan. Het ging goed met haar en ze groeide redelijk netjes maar ze ging steeds meer krabbelen en krabbelen en ontwikkelde kale plekken. Na een korte zoektocht werd ontdekt dat Laurier een voedselallergie had en aan eiwit-arm voer moest.

Na een week of 8 was moeder klaar om uit te vliegen en haar vaste plekje bij een nieuw gezin te vinden maar Laurier moest nog opknappen en aansterken voor ze ons warme nest verlaten kon.

En wat doe je met 1 los kitten? Die laat je niet alleen boven op een kamer. Nee, Laurier mocht mee naar beneden, naar de andere katten, mee in ons leven. Onze andere katten hadden hier overigens een stevige mening over maar werden hierin helaas maar minimaal gehoord…

Sinds moeder Tikkels ons huis verlaten had was Laurier een heel stuk knuffeliger geworden. En ze was verzot op aandacht en gezelligheid. Ze betoverde ons met haar charme en fratsen en toen de tijd gekomen was om ook haar een vaste plek te bieden.. besloten we dat ze die al gevonden had. Bij ons. Ze mocht blijven, we konden niet meer zonder haar.

Laurier bleek een heel sociaal katje en wist zelfs één van onze andere katten te verleiden tot een vriendschap. Inmiddels ravotten ze dagelijks en kunnen ze elkaar ook heel liefdevol wassen of gezellig samen lekker slapen.

Maar Laurier bleek multi-inzetbaar!

We kregen nieuwe gastkittens. 2 stoere mannen die zelf nog moesten ontdekken dat ze stoer waren.: het waren bange poeperds. Ze waren al een week of 8 toen ze bij ons kwamen maar ze waren nog niet toe aan een plaatsing. Ze moesten nog wat meer socialiseren.


Bij ons in de kittenkamer konden ze slapen, eten, spelen en langzaam wennen aan mensenhanden, stemmen, muziek, geluiden van buiten etcetera. En Laurier help ons om hen het goede voorbeeld te geven. Zij nam ze op sleeptouw, daagde ze uit, liet hen zien dat wij zwaar okay waren en waste ze en liet zich wassen. Toen ik op een dag niet helemaal fit was en boven bij ze onder de dekens gekropen was, lagen binnen de kortste keren 3 katten door elkaar op elkaar in elkaar verstrengeld bij mij op bed.