Wij gaan verbouwen!

Ons team pakt de helmen, veiligheidsschoenen en sloophamers erbij want we gaan verbouwen! Ons gebouw dateert uit 1974 en is toe aan een update.

Wij gaan verbouwen!

Na de verbouwing voldoet het opvangcentrum meer aan de huidige eisen voor een dierenopvangcentrum op het gebied van dierenwelzijn, hygiëne en duurzaamheid. Gedurende de verbouwing wijken de medewerkers en dieren uit naar de locatie van de Dierenbescherming in Krimpen aan den Ijssel.

Planning

De verwachting is dat de verbouwing medio februari 2022 start en ongeveer een half in beslag gaat nemen. Medio augustus hopen we de deuren van het verbouwde opvangcentrum weer te openen.

Verhuizen wegens verbouwing

Gedurende de verbouwing verhuizen onze dieren en medewerkers tijdelijk naar het eerder tijdelijk gesloten Dierenopvangcentrum in Krimpen aan den IJssel. In eerste instantie was de bedoeling dat er op de locatie in Gouda doorgewerkt kon worden tijdens de verbouwing. Dit blijkt niet het geval. Het is praktisch gezien niet mogelijk en de verbouwing zorgt voor veel overlast en stress bij onze dieren. Daarnaast is een bouwterrein geen geschikte plek voor onze medewerkers en onze bezoekers.

Werkzaamheden tijdens de bouwperiode

Op het bouwterrein van onze locatie in Gouda wordt een portakabin geplaatst die dienst zal doen als aannamepunt voor (zwerf)dieren, afstandsdieren en het uitvoeren van TNR- werkzaamheden. De dieren worden door ons naar de locatie in Krimpen gebracht waar zij de benodigde zorg zullen krijgen.

Inzet dierentaxi mogelijk

Inwoners van de gemeente Gouda die afstand van hun huisdier willen doen, kunnen na telefonisch overleg,terecht bij de portakabin in Gouda. Dit blijft ongewijzigd. Mochten eigenaren van vermiste huisdieren niet op eigen gelegenheid naar Krimpen kunnen reizen om bijvoorbeeld hun vermiste huisdier op te halen, dan bieden we hen een taxirit aan. Hierbij zorgen wij voor het vervoer vanaf het thuisadres van en naar Krimpen. Is dit voor jou aan de orde? Neem dan contact met ons op.