Zelda, een schuwe moederpoes

Zelda was via de dierenambulance van Gouda binnengebracht als zwerver. In het asiel raakte ze volledig in paniek en iemand werd door haar gebeten. Ze was hoogzwanger.
Zelda, een schuwe moederpoes

Zelda mocht bij mij in mijn 'kattenschuur' bevallen. Daar kon ze los maar het is klein genoeg dat ik haar kon vangen. Op Koninginnedag is ze bevallen van 3 zwarte kittens. Ik heb haar zoveel mogelijk met rust gelaten maar na een week merkte ik dat ze contact zocht met mij. Ik heb haar naar binnen verhuisd waar ze een bench in een eigen kamer had. Zo kon de kittens meer tussen mensen opgroeien.

Een paar weken laten kreeg ik een melding van 2 gevonden kittens. Ze zaten al een paar dagen te gillen en waren eindelijk uit het verstopte nest gekropen en gevonden. Ze waren 2 of 3 weken oud. Later kwam ik achter dat de moeder doodgereden was op het industrieterrein.

De 2 kittens waren rood en erg verzwakt. De eerste middag hebben ze elk half uur melk uit fles gekregen. Na een aantal uur waren ze wat aangesterkt. Ik heb ze voorzichtig in de bench bij Zelda gezet. Ze heeft ze meteen aangenomen en verder grootgebracht. Ze had dus een nest van 3 zwarte en 2 rode kittens met een week leeftijd verschil. Geen probleem. Ze was een geweldige moeder.