Meet your Match

Meet your Match ®Feline-ality™* is een in Amerika ontwikkeld programma, dat ervoor zorgt dat je de asielkat vindt die past bij jouw levensstijl. De match op basis van dezelfde persoonlijkheid en interesses vormt een prima basis voor een langdurige vriendschap.

Hoe werkt het?

Elke kat die bij ons terechtkomt, ondergaat een aantal tests om te ontdekken hoe hij in elkaar steekt en waar hij zich thuis voelt. De test stelt vast welke persoonlijkheid het dier heeft en koppelt dat aan een kleur:

  • Paarse katten: rustig, verlegen en zoeken genegenheid
  • Oranje katten: de beste vrienden die je kunt hebben
  • Groene katten: slim en avontuurlijk

Daarnaast wordt vastgesteld welke van de negen kattenpersoonlijkheden de kat heeft.

En het baasje dan?

Om erachter te komen welke kat het beste bij je past, vul je als toekomstig baasje een kort vragenlijstje in. Daaruit blijkt welke levensstijl je hebt en wat je verwacht van een nieuw huisdier. De medewerkers van het asiel delen je aan de hand daarvan ook in, in de kleurcategorie oranje, groen of paars en kijken samen met jou welk type kat bij je past. Daarna kun je op zoek naar het dier dat je niet alleen qua uiterlijk aanspreekt, maar dat ook dezelfde kleur, dus dezelfde persoonlijkheid heeft en daarom goed bij je past.


Deze methode heeft in andere opvangcentra bewezen dat er minder dieren retour naar het asiel komen, omdat er op basis van persoonlijkheden een match gemaakt wordt, in plaats van uitsluitend het uiterlijk. Daarnaast is het ontzettend leuk dat we hierdoor meer te weten komen over de katten en zeker ook over de katten die gevonden zijn.