Hoe gaat het nu met de katten uit Amsterdam?

Afgelopen week zijn er naar aanleiding van een hulpvraag die bij de coördinator preventie van de Dierenbescherming binnenkwam, meer dan 40 katten uit een flat in Amsterdam gehaald. De Dierenbescherming ving er 29 op.

Hoe gaat het nu met de katten uit Amsterdam?

Onder hen was een groot aantal perzen waarvan de vachtverzorging ernstig te wensen overliet. Hoe gaat het nu met de dieren en hoe gaat het verder?

Het was een spannende week voor de 40 katten die op 5 september uit een flat in Amsterdam werden gehaald. Met name volwassen katten hechten aan hun omgeving en baasje, dus het is niet verwonderlijk dat de verhuizing naar het dierentehuis voor hen veel stress met zich meebracht. Je ziet dan ook dat de dieren nu nog veel slapen.

Omdat hij zo angstig was werd kater Benny onder narcose geschoren.

Perzische katten worden geschoren

De Perzische katten met hun lange, vaak (gedeeltelijk) vervilte vacht zijn inmiddels geschoren. Dat was nog een flink karwei! Omdat hij zo angstig was moest kater Benny zelfs onder narcose worden gebracht. Het scheren van zijn staart was met zoveel klitten anders ook erg pijnlijk geweest. Op deze manier merkte hij er niets van. Ook Jafar had een uiterst vieze vacht met stukken aangekoekt vuil erin, waar behalve afscheren niets meer mee te beginnen was. Nu ze zijn geschoren voelen beide katers zich stukken beter! Ze genieten er zichtbaar van om geaaid te worden en komen langzaam meer uit hun schulp. Ook zijn de katten gechipt, gevaccineerd en waar mogelijk al gesterilliseerd/ gecastreerd.


Jafar had een uiterst vieze vacht met stukken aangekoekt vuil erin, waar behalve afscheren niets meer mee te beginnen was.

Kitten Arthur is geadopteerd

Gelukkig was het niet voor iedereen moeilijk om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving. Kitten Arthur heeft in het dierentehuis 2 vrienden (een zwerf- en een afstandskitten) gemaakt waarmee hij naar hartenlust kon spelen en ravotten. Ook de speeltjes die beschikbaar waren vond hij reuze interessant. Het was voor hem, met zijn jeugdige enthousiasme en het voordeel dat de hele situatie hem relatief ongemoeid heeft gelaten, niet moeilijk om nieuwe baasjes te vinden. Hij is geadopteerd door een leuk stel waar al een kitten was die nog een vriendje zocht. Succes Arthur!

Kitten Arthur heeft de grootste lol met zijn speeltjes.

Donaties nog steeds welkom!

Iedereen die een bijdrage heeft gedaan aan de kosten voor de verzorging van deze katten, heel erg bedankt! Mede dankzij jullie hebben deze dieren een tweede kans gekregen. Donaties zijn nog steeds welkom! De opvang voor al deze katten brengt enorm veel kosten met zich mee. Van deze groep van meer dan 40 katten, vangt de Dierenbescherming er 29 op. Alle katten worden gechipt, gevaccineerd, ontwormd, ontvlooit, getrimt en geneutraliseerd. Bij een aantal katten zijn nog andere ingrepen nodig zoals bloedtesten, kleine operaties of een gebitsreiniging, wat heel veel kosten met zich meebrengt.

Helpen jullie ons om de kosten voor deze 29 katten te dragen?

Steun het Kerbert Dierentehuis

Je kunt vandaag nog Kerbert Dierentehuis steunen! Via onze crowdfunding-website kun jij je steentje bijdragen en ons helpen om zoveel mogelijk dieren te redden, op te vangen en te beschermen. Steun een project of doe een donatie.

Bekijk de actiesite