Afstaan huisdier

Als Dierenbescherming gaan we ervan uit dat mensen goed nadenken over de aanschaf van een huisdier. Helaas kan het zijn dat uw huisdier niet meer thuis kan wonen wegens omstandigheden. U kunt uw kat(ten) dan bij ons afstaan zodat we een geschikt nieuw en passend thuis voor hem kunnen zoeken. We vullen samen een vragenlijst in zodat we weten hoe het karakter van het dier is en waar hij/zij het beste geplaatst kan worden.

Afstand is een laatste optie

De keuze om een huisdier naar het dierenasiel te brengen is voor veel mensen dan de laatste optie. Maar ook voor advies kunt u ons altijd bellen, wellicht hebben wij een andere oplossing voor de problemen en hoeft de kat niet naar het asiel.

Elk asiel heeft zijn eigen regio waaruit ze de dieren opnemen. U kunt bij ons in principe alleen uw kat afstaan als u woonachtig bent in de gemeenten Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen.
Woont u niet in onze regio? Dan mag u ook altijd contact met ons opnemen. Wij bieden ook hulp voor dieren buiten onze grenzen en we doen ons best om u te helpen.

Afstand doen is niet gratis

Het doen van afstand is niet gratis. We rekenen afstandskosten voor het opvangen en verzorgen van uw huisdier. Bekijk hier onze tarievenlijst.

Het dier moet een geldige enting hebben (met bijbehorend entingsboekje), gechipt zijn en gecastreerd of gesteriliseerd. Is dit niet gebeurd mag de kat ook gebracht worden maar moeten we extra kosten in rekening brengen. Voor u uw dier komt brengen kunt u het beste eerst telefonisch contact opnemen, soms is er namelijk een tijdelijke wachtlijst.

Legitimatie

Bij de aanschaf, het afstaan, het terugbrengen en ophalen van een asieldier moet u zich kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Maak een afspraak

Soms is er een wachtlijst voor afstandsdieren. Het is dan ook noodzakelijk dat u van te voren telefonisch contact met ons opneemt om een afspraak te maken voor de afstand van uw kat. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 088-8113450.

Meer over dit onderwerp