Historie

Kerbert Dierentehuis is in 1953 opgericht na een grote schenking door mevrouw Kerbert. Vervolgens kon er gezocht worden naar een nieuwe locatie voor de bouw. Het stuk grond werd ter beschikking gesteld door Baron van Tuyll van Serooskerken.

Staand: ? gemeentesecretaris; hoofdinspecteur van politie;? ;redacteur Ijmuider courant; Weyburg; dr. Jongkind. Zittend: ?; mevrouw Kerbert; dhr. de Weert (voorzitter); Kwint; ?


Dit is een foto van voor de bouw van het asiel

Op 26 maart 1953 word de eerste steen gelegd door de jonge mevrouw Kerbert en in oktober 1953 is de bouw klaar. Het is helaas niet bekend wie er op dat moment beheerder was.


De allereerste hondenhokken.

Vanaf juli 1962 werden de heer en mevrouw Dijk de beheerders en in oktober 1963 volgde een verbouwing voor meer hokken die nu ook betegeld waren en voorzien van afvoerputjes.

De nieuwe hondenhokken na de verbouwing.

Vanaf 1965 werd dhr. Kraayenoord beheerder van het dierentehuis. Vanaf dat moment kwamen er steeds meer veranderingen. Eind 1965 kwamen er overdekte buitenrennen voor de hondenIn maart 1969 kwamen er 2 boskennels en in december 1969 werden de buitengedeeltes voor de honden vernieuwd. In 1975 kwam er een uitbouw aan de voorste katten gedeeltes.In 1981 werd het nieuwe hondengebouw gerealiseerd waardoor de honden grote kennels kregen.In 1994 werd dhr. Akker beheerder. Van 2 boskennels werden er 5 gemaakt en er kwamen ook meer kleinere kennels op het terrein. Binnenshuis werden er ook steeds meer veranderingen doorgevoerd op het gebied van dierenwelzijn. In 2008 kwam de grote verbouwing van het hele asiel en kregen we een deel van het pand naast ons.
In 2009 is er enige tijd geen beheerder geweest en werden de werkzaamheden door het personeel uitgevoerd. Nog weer een paar jaar later kwam er een manager om de medewerkers te ondersteunen.

Vanaf 15 november 2020 is de hondenafdeling helaas gesloten.