Woord asiel

Bij veel mensen roept het woord ASIEL een nare herinnering op. Dieren in kleine hokjes waar ze hun hele dag slijten; geen aandacht en als ze te lang zitten wacht de dood. Gelukkig is dat al jaren niet meer zo; we doen er alles aan om te zorgen dat de tijd die ze in ons dierenasiel zitten zo leuk mogelijk te maken voor onze dieren. Een thuis voordat ze naar een eigen thuis gaan.

Onze katten proberen we zoveel mogelijk los te laten lopen in groepen en alleen katten die absoluut niet bij andere katten kunnen of medisch nog niet los kunnen zitten in een hok. Dat hok is vrij ruim en alles wat ze nodig hebben staat erin. De kattenbak; eet- en waterbakje, een kleedje om te slapen en natuurlijk een krapplank(paaltje) met speelgoed. De katten krijgen tussentijds genoeg knuffels en lekkers door de vrijwilligers en stagelopers.


Ook bange/verwilderde katten krijgen bij ons een nieuwe kans. We hebben speciale vrijwilligers die echt bezig zijn met het resocialiseren van deze groep en ervoor proberen te zorgen dat ze geplaatst kunnen worden in een huis. Met de grootste groep lukt dat en voor de katten die wel verwilderd blijven zoeken we passende woonruimte zoals een boerderij of bedrijf.

Ook voor de honden is er genoeg ruimte en tijd. Natuurlijk hebben we wel kennels waar de honden 's nachts slapen met daarin hun mand en natuurlijk speelgoed. Overdag kunnen de honden heerlijk ravotten in onze boskennels en daar hun energie kwijt. Omdat we vaak honden hebben die niet goed met soortgenoten overweg kunnen, gaan de honden meestal apart in die verblijven. Honden die bij elkaar horen of wat heel goed klikt mogen natuurlijk samen. Door medewerkers, vrijwilligers en stagelopers wordt er natuurlijk ook gewandeld met de honden.De honden met een "rugzakje" worden door onze zeer bekwame en ervaren medewerkers getraind. Door de jarenlange ervaring kunnen ze een hoop gedragsproblemen verbeteren. Voor de problemen waar we zelf niet uitkomen nemen we contact op met onze gedragstherapeut die ons goede handvaten geeft en helpt zodat de honden geplaatst kunnen worden in een nieuw thuis. Soms duurt dat maanden maar wij geloven dat er voor elk dier uiteindelijk een passend baasje te vinden is.

Ook zijn er een aantal van onze honden naar stichting Dierenthuis in Almere gegaan; deze honden waren niet geschikt voor herplaatsing door meerdere herplaatsingen met kleine incidenten en mogen de rest van hun leven genieten op een plek waar ze mogen zijn wie ze zijn.

Wordt er nooit een dier ingeslapen?
De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat het in het kader van dierenwelzijn en mensenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel Euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Het protocol is op aanvraag per e-mail beschikbaar. Vermeld in de aanvraag je naam- en adresgegevens.