Organisatie

Het Kerbert Dierentehuis heeft een asiel en pension voor honden en katten. Er worden jaarlijks ongeveer 500 dieren opgevangen uit de gemeenten Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest. In de periode dat ze in de opvang zitten wordt er met veel liefde voor ze gezorgd. Met 3 fulltime en 6 parttime medewerkers en ongeveer 60 vrijwilligers zetten we ons iedere dag voor meer dan 100% in met als doel het dierenwelzijn hoog te houden. Het vinden van een goede match tussen baas en dier vinden we heel erg belangrijk.We vangen zwerfhonden en -katten op uit de gemeenten Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest. Daarnaast nemen we ook dieren op die om wat voor reden dan ook niet meer bij hun baas kunnen blijven, alsmede voor een kort verblijf zoals een vakantie.

Keurmerk Dierenopvang

In Januari 2017 heeft het Kerbert Dierentehuis het Keurmerk Dierenopvang gekregen. Dit Keurmerk vervangt sinds december 2015 de zogeheten Erkenningsregeling van de Dierenbescherming en is niet van of voor de dierenwelzijnsorganisatie alleen, maar voor alle instanties die de tijdelijke opvang van dieren verzorgen. De uitvoering ligt in handen van een onafhankelijke, certificerende instelling: Verin.

Ons asiel heeft een mooie ligging naast de Kennemerduinen en we hebben daardoor ook mooie buitengedeeltes waar de honden hun energie in kwijt kunnen.