Organisatie

Kerbert Dierentehuis is een asiel en pension voor katten. Er worden jaarlijks ongeveer 350 katten opgevangen uit ons werkgebied.

In de periode dat ze in de opvang zitten wordt er met veel liefde voor ze gezorgd. Met 3 fulltime, 2 parttime medewerkers en ongeveer 40 vrijwilligers zetten we ons iedere dag voor meer dan 100% in met als doel het dierenwelzijn hoog te houden. Het vinden van een goede match tussen baas en dier vinden we heel erg belangrijk.We vangen zwerfkatten op uit de gemeenten Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen. Daarnaast nemen we ook dieren op die om wat voor reden dan ook niet meer bij hun baas kunnen blijven, alsmede voor een kort verblijf zoals een vakantie.

Keurmerk Dierenopvang

In januari 2017 heeft Kerbert Dierentehuis het Keurmerk Dierenopvang gekregen. Dit keurmerk vervangt de zogeheten Erkenningsregeling van de Dierenbescherming die we al sinds december 2015 hadden. Het nieuwe keurmerk is niet van of voor de dierenwelzijnsorganisatie alleen, maar voor alle instanties die de tijdelijke opvang van dieren verzorgen. De uitvoering ligt in handen van een onafhankelijke, certificerende instelling: Verin.

Ons asiel ligt pal naast de Kennemerduinen en beschikt over mooie buitenruimtes.