Resocialisatie katten

Bij veel asielen en stichtingen krijgen ze te maken met verwilderde of wilde katten en kittens.
Ze hebben of hun hele leven nog weinig tot geen contact gehad met mensen of hebben jaren voor zichzelf moeten zorgen. Bij de meeste opvangen worden ze na sterilisatie of castratie weer los gelaten op de vindplaats.

De meeste (ver)wilde(rde) katten die wij binnen kregen kwamen vanwege overlast en dus was terugplaatsen geen optie. Dat is de reden waarom wij jaren geleden begonnen zijn met onze "project"katten; het resocialiseren van katten zodat ze weer plaatsbaar zijn.

Kittens zijn vaak het makkelijkste te resocialiseren, met geduld en tijd merk je vaak binnen korte tijd al stapjes vooruit.
Een gastgezin kan daar nog meer werk van maken.
Bij volwassen katten is het wisselend; ook afhankelijk van hoe verwilderd het dier is. We hebben een aantal kattenknuffelaars die zich vooral voor deze groep inzetten en meerdere keren per week komen om ze te laten wennen aan mensen.

Sjakie bij binnenkomst
Het lukt ons met zijn allen voor 90% om de katten weer plaatsbaar te maken vor een gezinssituatie.
De overige 20% is verdeeld in 2 delen; het ene deel kan wel geplaatst worden bij mensen maar heeft erg veel tijd nodig om te wennen en laten meestal maar 1 persoon dicht in de buurt.
De andere helft blijft mensen eng vinden en daar zoeken we een geschikte plek voor op een boerderij of bedrijf waar ze de rest van hun leven veilig kunnen wonen.

Sjakie vlak voor dat hij naar zijn nieuwe thuis ging.

We zijn heel erg blij met de goede resultaten en het plaatsen van deze groep katten in een normale situatie.
Wilt u 1 van onze "project" katten een thuis bieden? U vindt ze op onze pagina asielkatten.