Resocialisatie katten

Bij veel asielen komen er regelmatig verwilderde (of wilde) katten en kittens binnen. Deze dieren hebben meestal in hun hele leven nog weinig tot geen contact gehad met mensen en hebben vaak jaren voor zichzelf moeten zorgen.

Veel (ver)wilde(rde) katten komen binnen in verband met overlast in hun leefomgeving en dus is terugplaatsen geen optie. Dit is de reden waarom wij jaren geleden begonnen zijn met onze 'project'katten; het resocialiseren van deze dieren zodat ze weer plaatsbaar worden.

Kittens zijn het makkelijkste te resocialiseren, met geduld en tijd merk je meestal binnen korte tijd al vooruitgang. Bij een gastgezin gaat de resocialisatie vaak nog beter omdat er daar nog meer tijd in gestoken kan worden.
Bij volwassen katten is het proces wisselend; afhankelijk van hoe verwilderd het dier is. We hebben een aantal kattenknuffelaars die zich vooral voor deze groep inzetten en meerdere keren per week komen om de dieren te laten wennen aan mensen.


Met onze medewerkers en vrijwilligers proberen we de katten zo goed mogelijk te resocialiseren zodat ze geplaatst kunnen worden in een huiselijke situatie.

Elk dier verdiend namelijk de rust en zekerheid van een veilig thuis. We zoeken een zo goed mogelijk passend huis qua gedrag en karakter

We zijn heel erg blij met deze goede resultaten om dit soort katten in een normale situatie te herplaatsen. Wilt u één van onze 'project' katten een thuis bieden? Ze zijn te vinden op onze pagina asielkatten.