Voorkom oververhitting bij honden

Laat nooit je hond achter in de auto bij warm weer! Een stilstaande auto wordt in de zon zeer snel heet, vaak tot wel 50 graden, ook al staan de ramen een stukje open. Binnen zeer korte tijd bezwijkt de hond aan oververhitting.
Voorkom oververhitting bij honden

Oververhitting

Honden hebben snel last van de warmte. Ze kunnen niet zoveel zweten als wij. Ze raken hun overtollige warmte kwijt door snel te ademen of hijgen. Honden zweten ook via hun voetzolen. Het is dus belangrijk om extra rekening te houden met je hond tijdens hitte. Teveel zon en warmte kan bij een hond een coma en zelfs de dood veroorzaken.

Wat moet je doen?

Tref je een oververhitte hond aan in een auto? Haal dan de hond eruit, overgiet het dier voorzichtig met water (niet te koud!) en overdek hem eventueel met een natte doek (ook niet te koud in verband met onderkoelingsgevaar).

Hond in een warme auto? Actie!

Zie je een hond die is achtergelaten in een auto en volgens jou in nood is? Bel dan in eerste instantie met de politie (0900 - 8844) aangezien dit een noodsituatie is. In veel gevallen kan de politie je verder helpen. Mocht dit niet het geval zijn, bel dan het landelijke meldnummer 144.

Flyer Hond in auto:

Flyer Hond in auto