Handen tekort: vrijwilligers gezocht

Afgelopen week werd in diverse nieuwsplatforms, waaronder het Noordhollands Dagblad en Rodi Media (online en offline uitgever van regionaal nieuws) een dringende oproep gedaan voor helpende handen om de boel draaiende te houden. De zorg voor onze wilde dieren is geweldig leuk maar kost veel tijd en energie, zeker nu het momenteel extra druk is in onze opvang.


Handen tekort: vrijwilligers gezocht

Jonge vogels helpen overleven

Ondanks de extreme kou van begin dit jaar, zijn jonge vogels gelukkig volop uit hun eieren gekomen. Dat is goed nieuws, maar op dit moment worden dagelijks talloze jonge eendjes, kauwen, duiven en merels bij ons binnengebracht. Juist deze jonge dieren hebben intensieve zorg nodig om te kunnen overleven. Om ze samen met alle hazen en egels de juiste zorg te kunnen bieden, hebben we veel vrijwilligers nodig.

Momenteel zitten er volop jonge vogels bij ons in de opvang.

Leerzaam, leuk en écht het verschil maken voor de dieren

Heb je tijd over, en lijkt het je mooi om deel uit te maken van ons enthousiaste team? We beginnen de dag met een werkoverleg waarin we samen kijken wat er die dag moet gebeuren. Dat varieert van administratieve klussen tot huishoudelijke taken (het verzorgen van alle hokken) en natuurlijk de zorg voor onze dieren.

Het is ontzettend leerzaam, maar vooral ook leuk om te zien wat hier allemaal bij komt kijken. Zo trainen we de dieren voor een zelfstandige terugkeer in het wild, maar komen er ook talloze andere aspecten aan bod die in een regulier dierenasiel met knaagdieren of honden geen rol spelen. Iedereen wordt bij ons goed begeleid, en je krijgt de ruimte om dat te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Help je mee?

Dierverzorgers, tuin- of klusjesmannen, receptionistes... we kunnen alle hulp goed gebruiken. Een actueel overzicht van de vrijwilligersvacatures vind je op deze pagina.

Mocht je zelf iets anders in gedachten hebben en op die manier graag een steentje bijdragen: van harte welkom. Laat het weten via nina.schouten@dierenbescherming.nl.