Tips om in actie te komen

Wil jij je inzetten voor dieren? We geven je graag tips voor het organiseren van een dierenactie.

Heitje voor een karweitje

Afwassen, de hond van de buurvrouw uitlaten, de kattenbak van de achterbuurman verschonen. Er is altijd wel een klusje te klaren voor je ouders, tante, buurman of sportleraar. Je kunt ook lege statiegeldflessen vragen om in te leveren voor de dieren.

Maken en bakken

Misschien kun je wel hele mooie cupcakes bakken of kun je dierenbeeldjes maken. Verkoop ze aan familie en bekenden. Een mooie dierenkijkdoos waar mensen voor een muntje in mogen kijken kan ook helpen.

Sponsorloop

Met behulp van het Dierenbeschermings-sponsorlooppakket kun je ook met je klas een sponsorloop organiseren. Lees er hier meer over.

Spullen vragen

In ons dierenasiel kunnen we dekens, kauwbotten, voer en handdoeken altijd goed gebruiken. Je kunt ook je familieleden en bekenden vragen of ze dat willen doneren aan Dierenopvangcentrum Gouda.

Zelf een actie verzinnen is natuurlijk ook hartstikke leuk!

Geld of spullen

Heb je geld of spullen verzameld? Dan ben je natuurlijk een enorme held voor ons! Mail ons via gouda@dierenbescherming.nl, we maken dan een afspraak met je. We geven je gelijk een rondleiding in ons dierentehuis.

Pssst…

En weet je wat ook helpt? Vraag je ouders om donateur te worden. Ook met een heel klein bedragje per maand, kunnen wij al heel veel doen voor onze dieren!

Terug naar Pagina 'Info voor scholen'