Word vrijwilliger

Katten verzorgen in het dierenasiel, op de dierenambulance rijden, zwerfkatten vangen. Het is allemaal werk van duizenden vrijwilligers die zich belangeloos voor dieren inzetten. De Dierenbescherming is trots op al deze vrijwilligers; zonder hen zou het werk niet gedaan kunnen worden.

Ook bij dierenopvangcentrum Gouda werken toegewijde vrijwilligers. We vangen honden en katten op uit Gouda en omstreken, zowel zwerfdieren als afstandsdieren. In ons dierentehuis werken naast de vaste medewerkers, ruim 200 vrijwilligers. Ze verzorgen onze asiel- en pensiondieren met veel liefde.

Elke ochtend maken we de verblijven schoon. Dagelijks laten onze uitlaters alle honden uit in het nabij gelegen park en ‘s middags komen er knuffelaars met onze katten knuffelen om ze te socialiseren.

Als er vacatures zijn bij het asiel in Gouda, zijn deze te vinden in de vacaturebank:

Naar de vacaturebank van de Dierenbescherming

Kittenopvang

Dierenopvangcentrum Gouda vangt jaarlijks zo’n 250 kittens op uit Gouda en omgeving. De kittens verblijven tot minimaal 10 weken bij onze gastgezinnen thuis. Hier worden ze gesocialiseerd en klaargestoomd voor een nieuw baasje. Vanaf 9 weken krijgen de kittens inentingen en een week daarna worden ze gecastreerd of gesteriliseerd. Ze komen dan weer terug in ons dierenasiel, waar ze een paar dagen kunnen herstellen.
Lees hier meer over de kittenopvang