Dierenopvangcentrum Spijkenisse bloeit op

Dierenopvangcentrum Spijkenisse heeft enige tijd haar deuren moeten sluiten, maar inmiddels wordt er hard gewerkt aan de wederopbouw. Op Hemelvaart stroopten maar liefst 22 vrijwilligers hun mouwen op om ruim 960 plantjes te planten rondom het speelweides voor de honden.
Dierenopvangcentrum Spijkenisse bloeit op

Groene vingers

Het was nog even spannend of het wel zou lukken met het uitladen van de vrachtwagen vol plantjes. Er was die dag door omstandigheden slechts één medewerkster aanwezig, en zij was ook nog eens zwanger. Wat was het een aangename verrassing toen er zich via een social-media oproep maar liefst 22 vrijwilligers met groene vingers melden om te helpen bij het uitladen en planten van de klimop-plantjes.

Groep vrijwilligers

Rust in de tent

Honden zijn gebaat bij een rustige omgeving, zeker als ze in een dierenopvangcentrum verblijven en in een onzekere tijd verkeren. Steeds wisselende soortgenoten, mensen die komen kijken en meerdere verzorgers kan best wat onrust met zich mee brengen. Om die onrust zoveel mogelijk te beperken zijn er op Hemelvaart maar liefst 960 planten rondom de speelweides van de viervoeters geplaatst. Dit voorkomt dat de honden straks fietsers, wandelaars en auto's voorbij zien komen. Bovendien is een natuurlijke en groene uitstraling voor zowel mens als dier een fijne bijkomstigheid.

Voor de beplanting

Na de beplanting