Adoptie asieldier

Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Kom dan kennismaken met de asieldieren in onze opvang. Wij vinden het belangrijk dat je goed bent voorbereid en ingelicht voordat je een huisdier aanschaft. Onze dierverzorgers zijn je hierbij graag van dienst.

Adoptieprocedure

  • Een van onze dieren spreekt je aan.
  • Je stuurt een e-mail naar doc.spijkenisse@dierenbescherming.nl en geeft aan interesse te hebben in het adopteren van een dier.
  • Onze medewerkers nemen contact met je op. Blijkt uit het eerste contact dat je mogelijk een geschikte match vormt met de hond of kat? Dan maken wij een afspraak voor een eerste kennismaking. Voor katten werken wij met het Meet Your Match-programma.
  • We verzoeken je om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en een vervoersmand (als je langskomt voor een kat).
  • Verloopt de eerste kennismaking goed? Dan bekijken we samen of het dier direct mee kan of dat we een afspraak maken voor een tweede kennismaking. Om een hond te adopteren, vragen wij je altijd om (minimaal) twee keer langs te komen.

Belangrijk

  • Heeft onze medewerker een afspraak met je ingepland? Probeer er dan voor te zorgen dat alle gezinsleden of huisgenoten kennis komen maken met het dier. Het is ten slotte belangrijk dat iedereen een klik voelt met het dier, en het dier met jullie.
  • Heb je al een hond en kom je op afspraak kennis maken met een hond? Dan bespreekt onze hondenafdeling de mogelijkheid om je eigen hond mee te nemen, zodat wij kunnen zien hoe de honden op elkaar reageren.
  • Het heeft geen zin om een al aanwezige kat mee te nemen naar het asiel, omdat dit voor de meeste katten ontzettend stressvol is. Heb je al een kat en adopteer je een van onze katten? Dan geven we tips om de dieren rustig aan elkaar te laten wennen.
  • Het is niet mogelijk om onze dieren te bekijken, zonder het maken van een afspraak.
  • Ben je woonachtig in het buitenland? Dan zijn wij verplicht honden en katten te enten tegen rabiës, voordat hij of zij mag verhuizen. Houd rekening met extra kosten en drie weken wachttijd totdat het dier vanuit ons naar huis mag.

Tarieven adoptie

Uiteraard brengt de adoptie van een huisdier kosten met zich mee. Bekijk hier het overzicht van de tarieven per adoptie per dier. We rekenen adoptiekosten om de kosten voor de opvang en medische zorg die de dieren bij ons gekregen hebben te kunnen betalen. Hiervoor krijg je wel een dier dat is gecontroleerd door onze dierenarts, volledig gevaccineerd, gechipt en behandeld tegen vlooien en teken. Alle katten zijn bovendien onvruchtbaar gemaakt. 

 

Nazorg

Na de plaatsing van onze dieren houden we contact met nieuwe eigenaren. Het blijft prachtig om te horen hoe goed onze voormalige dieren het bij hun nieuwe baasjes doen! Ook nadat een dier ons heeft verlaten kun je nog bij ons terecht voor vragen. Dit kan het beste per mail: doc.spijkenisse@dierenbescherming.nl.