Vermist huisdier

Alle gevonden dieren die bij ons binnenkomen worden gecontroleerd op een chip, en daarnaast aangemeld bij Mijn dier is zoek en Amivedi. In het overzicht gevonden dieren kun je dagelijks kijken of jouw dier bij ons is binnengebracht.

Geef je dier op als vermist

Staat jouw dier niet tussen de gevonden dieren? Meld hem dan zo snel mogelijk als vermist aan op Amivedi. Je kan ook informeren bij het centrale nummer van Amivedi: 0900-2648334. Ook raden we aan om je dier zo snel mogelijk op de Facebookpagina voor vermiste dieren van je eigen regio/woonplaats te plaatsen.

Chippen en registeren

Is jouw dier gechipt? Controleer dan of de chip nog goed geregistreerd staat. Helaas komt het maar al te vaak voor dat dieren wel gechipt zijn, maar niet (goed) geregistreerd staan. Op dat moment kunnen wij jou helaas niet informeren dat jouw huisdier bij ons verblijft. Via chipnummer.nl kun je eenvoudig controleren of het chipnummer op jouw naam staat.


Belangrijk om te weten

Dieren die in ons asiel worden binnengebracht, komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij wet vastgelegd. Na twee weken gaan we op zoek naar een nieuw baasje. Omdat we niet kunnen garanderen dat ons asiel of asielen in de buurt binnengebrachte dieren altijd kunnen matchen met een vermistmelding, raden we aan om zelf periodiek te informeren of een vermist dier misschien in het asiel is binnengebracht. Dit om te voorkomen dat je vermiste dier onverhoopt wordt geplaatst bij een nieuw baasje.