Afstaan huisdier

Afstaan huisdier

Ondanks zorgvuldige afweging kun je toch in de situatie belanden dat jouw dier niet bij je kan blijven en dat je afstand wilt doen van je dier. De keuze om het dier naar het dierenasiel te brengen is voor veel mensen dan de laatste optie. Maar ook voor advies kun je ons altijd bellen, wellicht hebben wij een andere oplossing voor de problemen en hoeft het dier niet naar het asiel.

Contact

Als je door omstandigheden niet meer voor je hond of kat kunt zorgen, kunnen wij de zorg overnemen en zorgen dat het dier bij een nieuwe baas een tweede kans krijgt. Bel ons voor meer informatie en om een afspraak te maken op het telefoonnummer 088-34 37 130.

Verplichte registratie EU paspoort en chip bij afstaan hond

Per 1 november 2021 is het alleen mogelijk om je hond bij ons af te staan als hij/zij in bezit is van een EU paspoort en chip die beiden door de dierenarts geregistreerd zijn. Dit moet bij de eigen dierenarts geregeld worden en kan niet in de opvang gedaan worden. Zonder geregistreerd EU paspoort en chip mogen wij de hond niet aannemen.

 

Legitimatie

Bij de aanschaf, het afstaan, het terugbrengen en ophalen van een asieldier moet je je kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet je legitimatiebewijs mee te nemen.

Afstandskosten en voorwaarden

Voor het afstand doen van je dier aan onze opvang betaal je afstandskosten. In het tarievenoverzicht kun je zien wat de basis afstandskosten zijn. Je kunt bij ons pinnen, dit heeft onze voorkeur. Verder is het volgende van belang:
  • De dieren dienen een geldig vaccinatiebewijs te hebben die nog minimaal 3 maanden geldig is. Voor honden geldt dat er een Europees paspoort nodig is die geregistreerd is door de dierenarts. Dit kan niet in de opvang geregeld worden, en moet vooraf bij de eigen dierenarts geregeld worden.
  • Neem het patiëntendossier met informatie over de medische geschiedenis mee (op te vragen bij de behandelende dierenarts).
  • Dieren moeten gechipt zijn en voor honden geldt dat de chipregistratie door de eigen dierenarts geregistreerd en gekoppeld aan het EU paspoort is. Als dat niet is geregeld mogen wij de hond niet aannemen.
  • Katten moeten gecastreerd/gesteriliseerd zijn.
Als een van deze behandelingen niet is uitgevoerd, worden extra kosten in rekening gebracht om de benodigde acties alsnog uit te laten voeren in de opvang. Uitzondering is bij honden het chippen, registeren en maken van een Europees paspoort. Het is wettelijk geregeld dat dit door de eigenaar bij de eigen dierenarts verzorgd moet worden voordat een dier kan worden overgedragen aan iemand anders.