Afstaan huisdier

Ondanks zorgvuldige afweging kun je toch in de situatie belanden dat jouw dier niet bij je kan blijven en dat je afstand wilt doen van je dier. De keuze om het dier naar het dierenasiel te brengen is voor veel mensen dan de laatste optie. Maar ook voor advies kun je ons altijd bellen, wellicht hebben wij een andere oplossing voor de problemen en hoeft het dier niet naar het asiel.

Afstaan huisdier

Als Dierenbescherming gaan we ervan uit dat mensen goed nadenken over de aanschaf van een huisdier:

  • Kun je het dier voldoende tijd en aandacht geven?
  • Past een dier over tien jaar nog steeds in je leven?
  • Kan je de kosten betalen?

We bedoelen dan niet alleen het voer en een halsband, maar ook eventuele medische kosten.

Tweede kans

Als je door omstandigheden niet meer voor je hond of kat kunt zorgen, kunnen wij de zorg overnemen en zorgen dat het dier bij een nieuwe baas een tweede kans krijgt. Bel ons voor meer informatie en om een afspraak te maken op het telefoonnummer 088-34 37 130.

Legitimatie

Bij de aanschaf, het afstaan, het terugbrengen en ophalen van een asieldier moet je je kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet je legitimatiebewijs mee te nemen.

Bijdrage

Wij kunnen onmogelijk alle dieren zomaar opvangen. Het opvangen en verzorgen van een dier kost namelijk geld. De bijdrage is afhankelijk van het dier. Bekijk hier onze tarieven.

De dieren dienen een geldig vaccinatiebewijs te hebben die nog minimaal 3 maanden geldig is en een bewijs van de medische geschiedenis (op te halen bij de behandelende dierenarts). Ook moeten ze gechipt zijn en katten moeten bovendien gecastreerd/gesteriliseerd zijn.

Als een van deze behandelingen niet is uitgevoerd, kunnen wij u vragen dit vooraf zelf te doen bij uw eigen dierenarts (dit heeft onze voorkeur) of worden extra kosten in rekening gebracht om de benodigde acties alsnog uit te laten voeren door onze eigen dierenarts.

Je kunt bij ons pinnen, dit heeft onze voorkeur.