Dier gevonden

Is de vindplaats van het dier op:

  • Barendrecht
  • Goeree Overflakkee
  • Ridderkerk
  • Rotterdam-Zuid
  • Voorne Putten

Als je een hond, zieke kat, een jong kitten of een moederpoes met kitten(s) hebt gevonden, bel je direct dierenambulance Zuid-Holland Zuid 0900-1120000. Deze zullen het dier eerst controleren op chip en indien het dier niet gechipt of niet (juist) geregistreerd staat, zullen zij het in veiligheid brengen en het dier vervoeren naar een dierenarts of het opvangcentrum in Spijkenisse.

Hoe beoordeel je of een kat er slecht uitziet?

Is het dier vermagerd, heeft het verwondingen, is het verzwakt, heeft het moeite met lopen of ademt het dier moeilijk, dan is het noodzaak om te bellen.

Ziet de kat er gezond uit?

Er worden te vaak gezonde volwassen katten opgehaald door de dierenambulance. Deze katten veroorzaken overlast of men denkt dat het dier zijn huis niet meer weet te vinden. Dit leidt vaak tot discussie met de rechtmatige eigenaar, die erachter komt dat zijn kat vlakbij huis is opgehaald en daar nu financieel voor op moet draaien. Ben je bezorgd, maar oogt de kat gezond, neem dan contact op met het Dierenopvangcentrum Spijkenisse 088-3437131.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt alvast kijken op www.mijndieriszoek.nl of www.amivedi.nl om te kijken of het dier als vermist staat vermeld. Hang eventueel briefjes op in de straat en vraag buren of ze weten van wie de kat is. Ook een bericht op social media kan vaak al helpen.

Wettelijk is vastgelegd dat het asiel de zwerfdieren 14 dagen opvangt zodat de eigenaar zich kan melden. Als de eigenaar zich niet meldt binnen deze 14 dagen, draagt de gemeente het eigendom over aan het asiel. Het asiel zal dan overgaan tot herplaatsing van het dier bij een nieuwe eigenaar.

Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee bestaat uit de volgende plaatsen:

Abbenbroek
Achthuizen
Brielle
Den Bommel
Dirksland
Geervliet
Goedereede
Havenhoofd
Heenvliet
Hekelingen
Herkingen
Hellevoetsluis
Melissant
Middelharnis
Nieuwe-Tonge
Nieuwenhoorn
Ooltgensplaat
Oostvoorne
Ouddorp
Oude-Tonge
Oudenhoorn
Rockanje
Simonshaven
Sommelsdijk
Spijkenisse
Stad aan 't Haringvliet
Stellendam
Tinte
Vierpolders
Zuidland
Zwartewaal