Gastopvang

Zieke, jonge of zogende dieren brengen we onder bij een gastgezin. Zij verzorgen deze dieren bij hen thuis, waardoor ze extra aandacht en (medische) zorg krijgen. Als het dier goed gesocialiseerd en gezond is, kunnen we hem of haar herplaatsen.

Kittens

In de zomermaanden vangen we in dierenopvangcentrum Spijkenisse veel drachtige poezen op. We brengen deze poezen zo snel mogelijk onder bij gastgezinnen, zodat ze in alle rust hun kittens kunnen werpen. Als de kittens eenmaal geboren zijn, is het prettig om in een huiselijke omgeving op te groeien, in plaats van in het asiel. In een thuissituatie kan er veel meer aandacht aan de kittens worden besteed en goed gesocialiseerde katten zijn sneller en makkelijker plaatsbaar. Als de kittens gezond en twaalf weken oud zijn, worden ze net als de moederpoes, voor adoptie aangeboden.

Soms komt het voor dat er hele jonge kittens in de opvang terecht komen, zonder moederpoes. Wij proberen dan een andere moederpoes te vinden. Als dit niet lukt, brengen we ze met de fles groot. Dit is een intensief karwei, omdat de allerkleinsten ook nog nachtvoeding nodig hebben. Bovendien kunnen ze hun eigen lichaamstemperatuur nog niet reguleren en hebben ze vaak kruiken nodig om warm te blijven. Deze dieren zouden zonder hun moeder normaal ten dode opgeschreven zijn. Goede vervangende moedermelk is belangrijk, want van koemelk of babymelk kunnen kittens ernstige maag- en darmklachten krijgen.

Herstellende poezen

Onze gastgezinnen verzorgen ten slotte ook herstellende poezen. Ze krijgen de tijd om aan te sterken, in een huiselijke en prettige omgeving.

Gastgezin worden?

Ben je geïnteresseerd? Houd dan onze vacatures in de gaten. Wanneer we gastgezinnen nodig hebben, plaatsen we een vacature op onze website.