Organisatie

Dierenopvangcentrum Spijkenisse verzorgt de opvang en herplaatsing van honden en katten.
Het werkgebied bestaat uit: Barendrecht, Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam-Zuid, Rotterdam Noordereiland, Westvoorne (Voorne-Putten)

Team

Het team van het dierenopvangcentrum zet zich zeven dagen per week in voor dieren. Onze werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Dieren verzorgen en medicijnen geven
  • Verblijven schoonmaken
  • Katten socialiseren
  • Honden uitlaten
  • Gedragsonderzoek dieren
  • Bemiddeling dieren
  • Websites updaten
  • Huishoudelijke klussen
  • Opvang zwerfdieren

Gevonden dieren

Gevonden dieren komen meestal via de dierenambulance bij ons binnen. Deze dieren worden gecontroleerd door de dierenarts, gechipt, gevaccineerd en behandeld tegen wormen en vlooien. Mocht er meer medische zorg nodig zijn, dan regelen we dit ook. We 'bewaren' de dieren twee weken voor de eigenaar. Pas na die twee weken kan een nieuw baasje een zwerfdier adopteren. Bekijk hier de gevonden dieren of lees hier meer over een vermist huisdier. 

Opvang afstandsdieren

Naast de gevonden dieren vangen we, alléén als we voldoende ruimte hebben, ook afstandsdieren op. Dit zijn dieren die niet meer door hun eigenaar verzorgd kunnen worden. Lees hier meer over afstandsdieren.

Euthanasie

De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat het in het kader van dierenwelzijn en mensenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel Euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Het protocol is op aanvraag per e-mail beschikbaar. Vermeld in de aanvraag je naam- en adresgegevens.

Erkend leerbedrijf

Ons dierenopvangcentrum is een erkend leerbedrijf. Stage lopen? Neem contact met ons op!

Het dierenopvangcentrum

Dierenopvangcentrum Spijkenisse heeft 54 hondenverblijven en 16 kattenverblijven. Als het kan, plaatsen we meerdere dieren in een ruimte, zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden. In de vooropvang passen daarnaast 24 katten.

Openingstijden

Dierenopvangcentrum Spijkenisse is geopend van maandag t/m zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur. Geïnteresseerd in een kat of hond? We raden je aan om vooraf een afspraak met ons te maken. Om er zeker van te zijn dat jij en het dier een goede match zijn, nemen we graag de tijd om een kennismakingsgesprek met je te voeren. Heb je interesse in één van onze dieren dan kun je contact met ons opnemen via
088 – 34 37 131