Getuigen zien man kittens dumpen

Getuigen zagen een man twee kittens van ongeveer 3 á 4 weken oud dumpen in Hoogvliet Rotterdam. Dierenambulance Zuid-Holland Zuid heeft de kittens opgehaald en via ons een veilig onderkomen geregeld. De katjes (een kater en een poes) zijn ’s nachts nog opgevangen door één van onze gastgezinnen. Helaas heeft het poesje de nacht niet overleefd.
Getuigen zien man kittens dumpen
“De man die ze heeft weggedaan, heeft het niet op een fijne, nette manier gedaan, maar we kennen zijn verhaal hierachter niet. Meneer had ze ook op een andere manier achter kunnen laten… “ -Melder Rianne (die ook deze foto maakte)

Dumper gespot

De dierenambulance haalde de twee kittens op bij melder Rianne thuis. Zij zag een man uit een witte auto stappen, die een tas via de bosjes op het gras gooide. Hij sprak vervolgens een stel spelende kinderen aan die van hem op de tas moesten letten. Daarna stapte hij zijn auto weer in en reed haastig weg. De kinderen ontdekten kittens in de tas en reageerden verrast. Verliefd en vertederd stortten ze zich op de pluizenbolletjes. Toen bleek dat het om jonge dieren ging, heeft Rianne zich direct over de kittens ontfermd en ze mee naar huis genomen om te voeden. We willen Rianne bedanken voor haar snelle en liefdevolle manier van handelen.

Dierenambulance Zuid-Holland Zuid haalde de katjes op en zorgde samen met ons voor een veilig onderkomen.

Djali heeft geluk gehad

In ons gastgezin maakt Djali, zoals het katertje inmiddels is genoemd, het gelukkig goed. Hij is erg mager, maar wordt goed gevoerd en krijgt intensieve zorg, zodat hij gauw weer op gewicht komt. De dierenarts houdt hem ook in de gaten. Djali vermaakt zich duidelijk prima tussen zijn acht pleegzusjes en –broertjes en zijn pleegmoeder. We hebben er zodoende vertrouwen in dat hij geluk heeft gehad en zal uitgroeien tot een gezonde, tevreden kater. Voorlopig blijft hij bij ons gastgezin. Als Djali groot en sterk genoeg is, plaatsen we hem op onze website en op Ik Zoek Baas.

Gelukkig gaat het nu goed met Djali en krijgt hij intensieve zorg van ons gastgezin.

Help ons redden

Medewerkers en vrijwilligers van ons dierenopvangcentrum staan dag en nacht klaar om dieren zoals Djali te redden. De zorg brengt hoge kosten met zich mee. Niet alleen voor het verblijf en de voeding, maar bijvoorbeeld ook voor medische zorg en socialisatie. Wil jij kitten Djali en andere dieren helpen.

Help ons dierenopvangcentrum!

Wil jij je graag inzetten voor Dierenopvangcentrum Spijkenisse? Via deze website kun jij je steentje bijdragen en ons helpen om zoveel mogelijk dieren te redden, op te vangen en te beschermen. De Dierenbescherming ontvangt geen overheidssubsidies en is afhankelijk van donaties.

Doe een gift