Twee verwaarloosde honden verdienen een warm thuis

In augustus kwamen twee ernstig verwaarloosde honden bij ons Dierenopvangcentrum Spijkenisse binnen. Sjoerd had pijnlijk ontstoken ogen en oren en Robbie was graatmager. Beiden waren er slecht aan toe en krijgen nu gelukkig de liefdevolle zorg en aandacht die ze zo hard nodig hebben.
Twee verwaarloosde honden verdienen een warm thuis

Sjoerd: gedumpt en gevonden

Sjoerd, een kruising Stafford/Boxer van ongeveer 4 jaar oud, liep angstig en onzeker rond op de Breekade in Spijkenisse. Hij kwam als zielig hoopje hond bij ons dierenopvangcentrum binnen. Sjoerd was wel gechipt, maar niet geregistreerd. Een eigenaar konden we daardoor niet achterhalen. Gelukkig wonnen we vrij snel zijn vertrouwen en ontpopte hij zich binnen een paar weken tijd tot zachtaardige hond waar geen greintje kwaad in zit.

Sjoerd liep angstig en onzeker rond op de Breekade in Spijkenisse. Onze medewerkers geven hem veel liefde en aandacht en daar geniet hij enorm van.

Robbie: graatmager vastgebonden aan een paal

Iets later kwam de uitgehonderde Stafford Robbie bij ons binnen. Hij was op de Molierenweg in Rotterdam vastgebonden aan een paal en had een ongeregistreerde Hongaarse chip. Robbie is waarschijnlijk nog geen 2 jaar oud en was niet meer gewend aan eten. Drie keer per dag krijgt hij een miniportie eten, zodat zijn maag langzaam went aan regelmatig eten. Robbie krijgt steeds meer energie, is dol op mensen en kwispelt vrolijk naar anderen honden. Ondanks zijn slechte start.

Robbie kwam uitgemergeld bij ons binnen. Hij was niet meer gewend aan eten.

Opweg naar herstel

Beide reuen gaan gelukkig met grote stappen vooruit. Drie weken na zijn binnenkomst zien we dat Sjoerd al behoorlijk opknapt. Hij geniet enorm van alle liefde en aandacht die we hem geven en zijn medicatie slaat zichtbaar aan. Hij luistert uitstekend en doet zelfs mee aan het project Dutch Cell Dogs, waar hij klaargestoomd wordt voor een fijn nieuw thuis. Ook met Robbie gaat het de goede kant op. Hij moet nog veel leren en kent zelfs de basiscommando's nog niet, maar we hebben er alle vertrouwen in dat hij dit snel oppikt. Als beide heren gezond en sterk genoeg zijn, zoeken we een nieuw huisje voor hen. Ze komen dan ook op onze site en op Ik Zoek Baas te staan. We zijn blij dat ze allebei een tweede kans krijgen.

Gelukkig konden we het vertrouwen van Sjoerd gauw winnen. Het is een ontzettend zachtaardige hond.

Laat het niet zover komen

We vinden het elke keer weer jammer om te constateren dat er mensen zijn die de verantwoordelijkheid niet nemen voor hun eigen hond. Het dumpen van een hond is behalve droevig, ook niet nodig en bovendien strafbaar.