Verhuizing geslaagd! Spijkenisse weer open!

Onlangs werd bekend gemaakt dat de opvangcentra in Rotterdam en Schiedam zouden verhuizen en drie teams tezamen zouden doorstarten na heropening van het Dierenopvangcentrum Spijkenisse. Dat opvangcentrum was op haar beurt al 14 weken gesloten vanwege een defect in de klimaatbeheersing. Inmiddels zijn alle zeilen bijgezet en zijn de dieren uit Rotterdam en Schiedam overgeplaatst en zijn ook alle medewerkers afgelopen week op hun nieuwe werkplek van start gegaan.
Verhuizing geslaagd! Spijkenisse weer open!

Het was een hele operatie, maar met de inzet van vele gedreven medewerkers en vrijwilligers is er per 2 juli weer volop leven in Dierenopvangcentrum Spijkenisse. De 3 teams zijn 1 geworden en hebben de eerste werkoverleggen gehad. Hierin werden onder andere protocollen en werkwijzen besproken. Maar het was niet enkel een serieus samenzijn. Met de bakbrommer van Bram Pannenkoek werden de teams getrakteerd op een ludieke teamlunch, met veel gezelligheid van dien.Er komt (letterlijk) veel kijken bij een verhuizing!Teamlunch met pannenkoeken

Niet stilgezeten

Omdat de opvang is Spijkenisse enige tijd gesloten was, betekende dit ook dat vele vrijwilligers even noodgedwongen pas op de plaats moesten maken. Het werk lag stil en er waren geen dieren om te verzorgen. Dat betekende echter niet dat iedereen heeft zitten duimen draaien. Vrijwilliger Gerjo, die normaal veel met de katten werkt, heeft deze tijd aangegrepen om voor alle kattenverblijven geweldig leuke en creatieve krabpalen te maken. En daar zijn we, namens de katten, ontzettend dankbaar voor!

Vrijwilliger Gerjo met de zelfgemaakte krabpalen

Hoe zat het nou precies?

Door de slechte staat van het asielgedeelte van het pand in Rotterdam was het onverantwoord voor onze medewerkers en de dieren om hier nog langer de bedrijfsvoering uit te oefenen. In afwachting op eventuele nieuwbouwplannen is het DOC daarom tijdelijk verhuisd naar Spijkenisse. De Minimax Dierendokters blijft wel op de locatie in Rotterdam open voor klanten en het spreekuur voor de asieldieren blijft gehandhaafd omdat de dierenartsen twee maal per week naar Spijkenisse komen.

In Schiedam is het een heel ander verhaal. De gemeente heeft het bestemmingsplan voor deze locatie gewijzigd. De huur van de grond is per eind november van dit jaar opgezegd. Los hiervan is er besloten dat de Hargahoeve en Spijkenisse in verband met de personele inzet gedurende de zomermaanden tijdelijk gezamenlijk de zorg van dieren op zich zullen nemen.