16 Hanen wachten op een thuis

De teller van opgevangen hanen staat inmiddels op 16. Een triest record.
16 Hanen wachten op een thuis

Hanen in alle soorten en maten verblijven momenteel in ons asiel. Van mondige, grote jongens tot kleine, schattige krielhaantjes. Voor ieder is wat wils.

Ping, Pong en Pang werden met vier andere hanen samen op straat gezet

De haan legt geen eieren?

Alle hanen die bij ons verblijven zijn als gedumpt dier in Dierenbeschermingscentrum Limburg terecht zijn gekomen. Zonder pardon zijn ze met een aantal dieren bij elkaar in een doos gepropt en zomaar ergens achtergelaten. Jaarlijks vangt het dierenasiel ruim vijftig gedumpte hanen op. Mogelijke ruzie met de buren wegens geluidsoverlast, hij legt geen eieren of het dier is te fel richting mensen; het is voor ons gissen naar redenen waarom juist hanen zo vaak op straat belanden maar het overkomt ze wel. Een leuk, pluizig kuikentje aanschaffen in het voorjaar of je eigen kippen eieren laten uitbroeden en dan maar hopen dat een geen haan is. Het is niet moeilijk om aan een ongewenste haan te komen maar een nieuw thuis voor hen vinden is lastig.


Schaf niet zomaar een 'schattig' kuiken aan!

In het asiel zorgen we zo goed mogelijk voor de haantjes maar we kunnen ze de niet de ruimte en vrijheid geven die ze nodig hebben. Omdat het asiel wegens vogelgriep momenteel de hanen niet in buitenverblijven kan huisvesten, verblijven ze op een van onze dierenafdelingen maar echt naar hun zin hebben ze het daar niet. Naast het zoeken naar een thuis, vragen we mensen goed na te denken voordat ze overgaan tot de aanschaf van kuikens of het laten uitbroeden van eieren. De kans is immers groot dat het haan blijkt te zijn en het dier dan zomaar op straat zetten; dat is natuurlijk niet ok.

Kun jij ons helpen?

Wil jij deze jongens ook niet in hun hempie laten staan? Dan vinden we het superfijn als je ons wilt helpen! Dat kan door een, of meedere hanen, te adopteren. Maak hier alvast kennis met hen. Heb je zelf geen plek voor een haan? Breng hen dan eens onder de aandacht van familie, vrienden of kennissen die mogelijk wel interesse hebben. Dank je wel!