Vermist huisdier

Asielen die aangesloten zijn bij de Dierenbescherming plaatsen dieren die zwervend zijn aangetroffen op de website mijndieriszoek.dierenbescherming.nl.

De Dierenbescherming kan niet garanderen dat dit te allen tijde direct gebeurt. Ook is niet van alle dieren die binnengebracht worden de precieze herkomst bekend – het kan dus ook zo zijn dat een vermist dier wel in een asiel wordt binnengebracht, maar niet op de website wordt geplaatst. We raden daarom aan om ook altijd contact op te nemen met het asiel in je buurt, wanneer je huisdier vermist is.

Mijn Dier is zoek

Staat jouw dier niet tussen de gevonden dieren en is het ook niet bij het asiel in je buurt gebracht? Meld het dan als vermist aan bij Amivedi en lees onze zoektips.

Chippen en registreren

Heeft jouw dier een chip, check dan op www.chipnummer.nl of je dier goed geregistreerd staat. Wij adviseren je zo snel mogelijk het dier vermist op te geven bij de dierenambulance in je buurt, om zo onnodige kosten te voorkomen als die toch opgehaald wordt.

Belangrijk om te weten

Dieren die in onze asielen worden binnengebracht, komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij wet vastgelegd. Na twee weken gaan de asielen op zoek naar een nieuw baasje. Omdat we niet kunnen garanderen dat asielen binnengebrachte dieren altijd kunnen matchen met een vermist-melding, raden we aan om zelf periodiek te informeren of een vermist dier misschien in het asiel is binnengebracht. Dit om te voorkomen dat jouw vermiste dier onverhoopt wordt geplaatst bij een nieuw baasje.

Dier vermist in regio Parkstad

Ben je woonachtig in regio Parkstad en is je dier vermist? Dan kan het zijn dat je dier in onze opvanglocatie in Heerlen verblijft. Lees hier meer informatie over deze opvanglocatie.

Amivedi

Je kunt ook informeren bij het centrale nummer van Amivedi: 0900-2648334. Is het gevonden dier niet bekend bij Amivedi , dan kun je contact opnemen met de dierenambulance uit jouw gemeente. Dit geldt ook als je een gewond dier gevonden hebt.