16 Juli: Seniorenmiddag in Dierenbeschermingscentrum Limburg

Op 16 juli vindt tussen 13:00 uur en 15:30 uur in Dierenbeschermingscentrum Limburg (Langereweg 9/ Born) een seniorenmiddag plaats.
16 Juli: Seniorenmiddag in Dierenbeschermingscentrum Limburg

Doel van deze middag is om oudere dieren, al dan niet met een medisch rugzakje, aan een nieuwe baas te helpen. In het dierenbeschermingscentrum verblijven veel seniorendieren* die op zoek zijn naar een liefdevolle baas en een nieuw thuis. Actrice Miryanna van Reeden stelt de dieren voor aan het publiek.

Geef om dieren als Bobo en Noenoe

Hond Bobo van twaalf jaar oud met hartproblemen en de elfjarige kat Noenoe met schildklierproblemen zijn voorbeelden van de oudere dieren die in het opvangcentrum in Born verblijven. Zoals zoveel oudere dieren kwamen zij als vondeling terecht in Born. Hun baas kwam hen niet ophalen. Bobo en Noenoe maken onderdeel uit van de 5000 seniorendieren die de Dierenbescherming jaarlijks opvangt in haar opvangcentra.


Voor oudere dieren is het vaak lastiger om een nieuw baasje te vinden; mensen vrezen hogere medische kosten en snel afscheid te moeten nemen van hun maatje. Om meer aandacht te krijgen voor de inspanningen die nodig zijn voor de verzorging en plaatsing van oudjes, voert de Dierenbescherming in de maanden juni, juli en augustus de campagne Geef Om Mij.

Voordelen ouder huisdier

Het adopteren van een ouder dier brengt veel voordelen met zich mee; de dieren zijn rustiger in huis, nemen genoegen met een kortere wandeling en zijn vaak keurig opgevoed. Daarnaast geeft het adopteren van een ouder dier een geweldig gevoel; je geeft een dier een mooie, oude dag en daar krijg je veel dankbaarheid voor terug.

Theeleuten met asielkatten

Gedurende de seniorenmiddag stellen de oudere asielhonden zich tussen 13:00 uur en 14:00 uur voor aan het publiek middels het betreden van een rode loper. Tussen 14:30 uur en 15:30 uur kunnen geïnteresseerden gezellig theeleuten met de oudere katten die bij ons verblijven. Mocht er een serieuze match zijn tussen dier en mens wordt direct een vervolgafspraak ingepland.

Praktische info: We verzoeken mensen vriendelijk om hun eigen huisdier niet mee te nemen.