Aangereden greyhound Jenny maakt het goed

Herinner je je Jenny nog? De kruising greyhound die in april als zwerfdier bij ons binnenkwam nadat ze was aangereden met een complexe pootbreuk als gevolg? Hoogste tijd voor een update!
Aangereden greyhound Jenny maakt het goed
Het gaat gelukkig goed met haar, als is het nog steeds een patiënt, herstellende van een zware ingreep. Om de breuk te fixeren heeft ze bijna twee maanden met een metalen frame om haar poot gelopen. Dat frame is deze week verwijderd en vervangen door een stevig verband. Zoals je op de foto ziet, draagt Jenny nog steeds een kap. Niet grappig voor haar maar wel nodig om te voorkomen dat ze zelf het verband losmaakt.


Jenny moest een operatie ondergaan om haar poot te laten herstellen. Ruim twee maanden droeg ze metalen frame om haar poot


Ze moet nog steeds rust houden en lange wandelingen en spelen zijn absoluut uit den boze. Over twee weken volgt nogmaals een controle en we hopen vanaf dat moment voorzichtig te kunnen starten met het opbouwen van haar conditie en een gedragstest af te kunnen nemen om meer info te krijgen over de beste plek om haar te plaatsen. Kan ze bijvoorbeeld overweg met andere honden, kan ze bij kinderen geplaatst worden, wat is haar reactie als je haar eten weg wil pakken? Tot die tijd is het lastig aan te geven wat voor baas we precies voor haar hopen te vinden. Wat we wel al weten is dat ze vreselijk lief en vrolijk is, dol is op autorijden en erg aanhankelijk is. Door haar gedrag in het asiel vrezen we dat alleen thuisblijven niet haar sterkste kant is. Mocht je meer over haar willen weten omdat ze je hart heeft gestolen, kun je altijd een mail sturen naar limburg@dierenbescherming.nlof onze site in de gaten houden.
Graag willen we in het bijzonder Dierenkliniek Hoogveldbedanken voor hun geweldige zorg en begeleiding van Jenny!