Gezocht: eigenaren jonge stafford pups Landgraaf

Gisteren is in Dierenbeschermingscentrum Limburg dit teefje met de naam Angel binnengebracht door haar eigenaren. Wegens privéomstandigheden konden zij niet langer voor haar zorgen.
Gezocht: eigenaren jonge stafford pups Landgraaf

Gisteren is in Dierenbeschermingscentrum Limburg dit teefje met de naam Angel binnengebracht door haar eigenaren. Wegens privéomstandigheden konden zij niet langer voor haar zorgen. Het teefje heeft een week of vier geleden 9 pups gekregen. Twee pups zijn helaas overleden bij de geboorte. De eigenaren van het teefje hebben ons laten weten dat zij vorige week de 7 overgebleven pups "hebben weggegeven.". De pups waren toen pas 3 weken oud en daarom veel te jong om al bij hun moeder weggehaald te worden. We hopen daarom de eigenaren van deze pups te achterhalen om zowel de pups, als moederhond, te kunnen helpen.

Door het te vroeg weghalen bij de moeder, gaan deze pups essentiële levenslessen missen. Lessen die enkel hun moeder hen bij kan brengen. De hondjes krijgen nu geen natuurlijke opvoeding, leren geen enkele zelfcontrole zoals een bijtrem wat hen leert om niet door te bijten. Het ontbreken van deze natuurlijke opvoeding kan van zeer grote invloed zijn op de verdere ontwikkeling van de pup, de kans is groter dat de dieren gedragsproblemen gaan ontwikkelen in hun gedrag naar mens en dier. Daarnaast nemen pups het gedrag van hun moeder over en zonder voorbeeldrol is het voor pups erg lastig om te leren hoe bijvoorbeeld om te gaan met stresssituaties. Tenslotte hebben de pups niet genoeg aan standaard hondenvoer. De voeding die zij nu nodig hebben om uit te groeien tot een volwassen hond kan alleen hun moeder hun geven.


Moederhond is ondertussen erg overstuur. Niet alleen is ze haar eigenaren en haar huis kwijt, ook haar pups zijn zomaar verdwenen. Ze heeft last van melkklierstuwing, wat erg pijnlijk is voor haar.


Onze oproep: heb jij onlangs een circa 3 weken oude staffordpup in huis genomen afkomstig uit Landgraaf