Gezocht: eigenaren van whippet/greyhoundpups

De dierenpolitie vraagt hulp in de zoektocht naar drie kruising whippet/greyhoundpups van ongeveer acht weken oud. Het gaat om drie reutjes die vermoedelijk op Marktplaats zijn aangeboden, ergens begin juni.
Gezocht: eigenaren van whippet/greyhoundpups

Wat is de melding?

Bij de meldkamer van Dierenambulance Limburg kwam een melding binnen van iemand die in een veld bij de tuinboulevard in Geleen een doos met vijf pups had aangetroffen. De dieren werden opgehaald door onze dierenambulance en bleken sterk vermagerd en erg ziek te zijn. Zij zijn overgebracht naar een externe opvanglocatie wegens de besmettelijkheid van de ziekte. De eerste dagen waren kritiek. De kleintjes waren apatisch, wilden niet eten en bleven afvallen. Dankzij de 24-uurs zorg van onze medewerkers en behandeling met medicatie, gaat het inmiddels gelukkig goed met ze.

De pups waren er slecht aan toe bij binnenkomst. Dankzij intensieve zorg gaan ze elke dag vooruit

Waar zijn de drie andere pups?

Uit onderzoek van de politie zijn concrete tips naar voren gekomen betreffende de eigenaar. Zo blijkt dat het nest uit acht pups bestaat en dat drie van de kleintjes een nieuw thuis hebben gevonden. Hoe het met ze gaat, is niet bekend.

Omdat hun vijf broers allemaal kampten met een zware vorm van de besmettelijke ziekte giardia, een darminfectie, raden wij de eigenaren van deze pups ten zeerste aan om naar de dierenarts te gaan voor controle en mogelijke behandeling. Ondertussen zoekt de politie naar de drie pups. Zij willen graag weten hoe de dieren bij hun nieuwe baasjes terecht zijn gekomen in verband met het onderzoek naar de eerste eigenaar.

Herken jij je je pup in bovenstaand verhaal? Heb je recentelijk, mogelijk via Marktplaats, een mannelijke kruising whippet/greyhoundpup gekocht in Zuid-Limburg, die qua uiterlijk overeenkomt met de pups op de foto's? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844.

Overige info

Herplaatsing van de pups is momenteel nog niet aan de orde. Via Facebook houden we je op de hoogte van eventuele herplaatsing en van hun weg naar herstel.