Gezocht: Gastgezinnen voor oudere katten

Het zal je maar overkomen; als hoogbejaarde kat met bijbehorende ouderdomskwalen zoals hartproblemen, nierproblemen en gewrichtsproblemen in het dierenasiel belanden.
Gezocht: Gastgezinnen voor oudere katten

Het kan om diverse redenen, bijvoorbeeld overlijden van de eigenaar, toch gebeuren. Voor oudere, ziekelijke katten is het ontzettend lastig om hier te wennen; de vreemde mensen, de vreemde geurtjes en de aanwezigheid van andere katten heeft geen goede uitwerking op hen en kan hun zwakkere gezondheid doen verslechteren. Daarnaast zijn hun plaatsingskansen erg klein, er zijn slechts heel weinig mensen die een hoogbejaarde en zieke kat willen adopteren.


Omdat wij deze oudere, ziekelijke katten toch nog een mooie, oude dag willen bieden zoeken wij gastgezinnen voor de opvang van deze dieren. De kat komt, met begeleiding vanuit onze kattenafdeling, bij jou wonen maar blijft eigendom van de Dierenbescherming.
Je bent geschikt als gastgezin voor deze dieren als je hen een rustig huis zonder andere dieren en zonder jonge kinderen kunt geven. Het is belangrijk dat je ervaring hebt in de omgang met katten en dat je niet huiverig bent om de kat eventuele medicijnen toe te dienen. In verband met mogelijke bezoekjes aan de dierenarts is het fijn als je in Zuid-of Midden-Limburg woonachtig bent.

Het verzorgen van een oudere kat is ontzettend dankbaar om te doen! Deze dieren zijn hun hele leven iemands trouwe huisvriend geweest en verdienen een liefdevol plekje om hun oude dag door te brengen. Een oude kat vraagt niet veel. Wat lekkers te eten, een zacht plekje om te slapen en wat fijne knuffels is alles wat deze dieren vragen. Spreekt het idee om een bejaarde kat een aantal laatste fijne weken of maanden te bieden je aan en denk je dat geschikt bent als gastgezin