Groot aantal ratten gedumpt in Eys

Meer dan tien tamme ratten houden Dierenambulance Limburg al een kleine week bezig.
Groot aantal ratten gedumpt in Eys

Vriijdag 26 maart kreeg de dierenambulance namelijk een melding vanaf de Moorenheideweg in Eys. Wandelaars troffen daar diverse tamme ratten aan en namen contact met de dierenambulance op. De ambulance ging ter plekke en trof daar al direct negen ratten aan waarvan er een aantal in zeer slechte toestand verkeren. Alle ratten hebben sowieso kapotte pootjes en oortjes en een aantal dieren hebben vieze neuzen en korstjes over hun hele lijf.

Meer dan tien tamme ratten zijn gedumpt in Eys


Omdat het tamme dieren zijn, is er bij ons helaas geen twijfel mogelijk; de dieren zijn hier bewust losgelaten in een natuurgebied bij een parkeerplek. Uit instinct zijn ze gangenstelsels gaan graven, in de hoop hier voedsel en water te vinden. Dat lukte niet waardoor de dieren zó uitgehongerd en uitgedroogd waren dat ze direct op de chauffeurs van de ambulance af kwamen lopen en ze hen zonder problemen konden oppakken. Een aantal ratten zijn echter zo bang dat ze zich nauwelijks laten zien. Hen te pakken krijgen zal lastig worden, maar we blijven het proberen.

Een aantal uitgehongerde ratten liet zich makkelijk oppakken. We blijven proberen de schuwere dieren ook te vangen

Voor de dieren die inmiddels bij ons verblijven, gaan we zoek naar nieuwe huisjes waar ze niet gedumpt zullen worden.
Wil jij een, of meerdere, ratten een thuis bieden

Wil jij een, of meerdere, ratten een thuis bieden? Neem dan contact met ons op. Dat kan door te mailen naar limburg@dierenbescherming.nl of bel ons via 088 811 3600. Mocht je thuis nog spulletjes voor de verzorging van ratten hebben (voer, bodembedekking, hangmatjes, huisjes) die je niet meer gebruikt; wij zijn er blij mee! Neem dan even contact met ons op.

Alle ratten hebben verwondingen aan hun oren en pootjes


Als laatste zijn we ook erg benieuwd wie deze dieren daar zomaar aan hun lot heeft overgelaten. Het dumpen van dieren is volgens ons nooit ok. Neem contact op met bijvoorbeeld een dierenasiel als je niet meer voor je dier kunt zorgen. Heb jij een idee waar deze diertjes vandaan komen en wil je deze info delen? Bel dan naar telefoonnummer 144 en geef je melding door.