Infomiddag over konijnen houden bij Intratuin Maastricht

Dierenbescherming Limburg is op zaterdag 18 november tussen 12:00 uur en 17:00 uur te gast op de knaagdierenafdeling bij Intratuin Maastricht (Molensingel 87) om bezoekers van Intratuin uitleg te geven over het project Happy Konijn.
Infomiddag over konijnen houden bij Intratuin Maastricht

We geven informatie over het houden van konijnen, de zorg voor konijnen en wat jij als konijneneigenaar kunt doen om jouw konijn heel gelukkig te maken. Konijnen zijn populaire huisdieren, in Nederland worden ruim 1,2 miljoen konijnen als huisdier gehouden. Ze zijn populair wegens hun hoge aaibaarheidsgehalte, hun leuke voorkomen en het gemak waarmee een konijn aangeschaft kan worden.

Helaas hebben niet al deze konijnen een even leuk leven. Met regelmaat verdwijnen ze in een klein hok achterin de tuin met maximaal vijf minuten aandacht per dag. Dan is er nog de groep konijnen die alleen gehouden wordt, zonder het broodnodige gezelschap van een maatje. Dat kan, en moet anders, en daarom zijn brancheorganisatie Dibevoen de Dierenbeschermingsamen opgetrokken in het project “Happy Konijn”; een gezamenlijk ontwikkeld project om in dierenwinkels en tuincentra de consument goed voor te lichten over het houden en verzorgen van konijnen en impulsaankopen moet helpen voorkomen.


We zijn erg blij dat Intratuin Maastricht is aangesloten en komen daarom als Dierenbescherming graag in Maastricht vertellen over deze samenwerking. Daarnaast geven we praktische tips over de aanschaf van de konijnen, het koppelen van de dieren, de dagelijkse verzorging en benodigdheden, de juiste voeding en geven we tips over hoe te voorkomen dat je konijnen zich kunnen gaan vervelen. Sta jij open voor deze nieuwe manier van konijnen houden