Kitten Prikkel uit prikkeldraad gered

In dit warme weer werd kitten Prikkel, op de kop vasthangend in prikkeldraad gevonden in het buitengebied van Nuth. Haar redding is geweest dat een wandelaar haar vond en direct contact heeft opgenomen met onze dierenambulance.

Kitten Prikkel uit prikkeldraad gered

Dierenambulance Limburg is met spoed ter plekke gegaan. Ze troffen een poesje aan met een flinke buikwond die compleet in paniek was. Gelukkig is de melder bij Prikkel gebleven totdat de ambulance ter plekke was. Hierdoor konden we de precieze locatie snel vinden en hoefde Prikkel niet in haar eentje te wachten op hulp. De ambulancechauffeur heeft Prikkel zo voorzichtig mogelijk losgeknipt. Daarna was het zaak om snel met haar naar het dierenbeschermingscentrum te komen, waar onze dierenarts Chantal klaarstond om Prikkel onder narcose te brengen.

Verlost van het prikkeldraad

Terwijl Prikkel sliep, haalde Chantal het prikkeldraad heel voorzichtig los om vervolgens de wond te hechten. We zijn ontzettend blij om te zien dat het katje inmiddels wat heeft gegeten en gedronken. Ze is nog steeds onder de indruk van haar avontuur en verstopt zich daarom nu het liefs veilig onder een handdoekje in haar verblijf.

Prikkel krijgt alle tijd om rustig te herstellen van haar avontuur en de operatie. We houden wel goed in de gaten of ze goed blijft eten en drinken en hoe het gaat met de wond

En nu?

Onze kattenafdeling en dierenarts blijven haar goed in de gaten houden om zowel het herstel van de wond als haar gedrag te monitoren. We hopen dat dit kleine, dappere meisje zich snel beter zal voelen.