Moederpoezen Bibi en Bo worden vriendinnen in het asiel

In ons dierenopvangcentrum ontstaan soms bijzondere vriendschappen tussen dieren.

Moederpoezen Bibi en Bo worden vriendinnen in het asiel

Zo vonden ook moederpoezen Bibi en Bo elkaar in het asiel en vonden ze uiteindelijk ook nog een geweldig nieuw thuis samen! Bibi en Bo kwamen maanden geleden apart van elkaar binnen, nadat ze net bevallen van een aantal kittens, zwervend op straat waren aangetroffen. Moederpoezen met kittens vangen we op bij gastgezinnen waar jonge katjes perfect kunnen socialiseren en kunnen wennen aan het leven als huiskat. Zodra de kittens een thuis hebben gevonden, keren de moederpoezen terug naar ons dierenasiel om vanuit ons een nieuw thuis te vinden. Omdat we het niet nodig vinden dat er nog meer kittens geboren worden en katten op straat belanden, steriliseren, chippen en registreren we de katten voordat ze geplaatst worden.

In het asiel waren Bibi en Bo bang en zochten ze steun bij elkaar. Bij hun nieuwe baas voelen ze zich helemaal thuis.


Vriendinnen voor het leven

Tot onze verbazing ontstond in het asiel een vriendschap tussen de voormalige moederpoezen. Het feit dat ze in hetzelfde schuitje zaten, hun kittens miste en enorm bang waren, versterkte hun band. We besloten dat deze nog jonge meiden samen geplaatst moesten worden. Het vinden van een begripvolle baas liet op zich wachten. Uiteindelijk kwamen na vier maanden mensen Bibi en Bo bezoeken. Voor hen was het geen probleem dat de meiden bang en schuw waren en gerust durfde te grommen of een tik uit te delen.

Schuwere katten als Bibi en Bo vragen meer tijd en aandacht om te wennen, maar kunnen zich ontwikkelen tot geweldige huiskatten.

Dankzij de inspanningen van hun nieuwe eigenaren gaan Bibi en Bo met sprongen vooruit

Ze namen hen mee naar huis en daar kregen ze alle tijd om de omgeving te verkennen, hun nieuwe baasjes te leren kennen en te leren dat mensen eigenlijk helemaal niet zo eng zijn. Van twee schuwe, doodsbange katjes die zich overal verstopten zijn ze nu relaxt en heel goed gewend. Beide dames laten zich nog niet aaien, maar dat komt nog wel volgens de eigenaren. Ze laten ze op eigen tempo wennen en dat soort baasjes zijn wat ons betreft echte toppers! We begrijpen natuurlijk dat mensen als een blok vallen voor een sociale kat die direct spinnend op je schoot kruipt (en vinden sowieso mensen die kiezen voor een kat uit het asiel geweldig!) maar voor mensen die het aandurven een schuwe kat in huis te nemen, maken we een diepe buiging en zeggen we “dank je wel.”