Tientallen kittens zoeken een thuis

Het kittenseizoen is in volle gang bij Dierenbeschermingscentrum Limburg.

Tientallen kittens zoeken een thuis

Vrijwel dagelijks worden jonge katjes op straat gevonden die, als ze groot genoeg zijn, dolgraag willen verhuizen naar een nieuw thuis. De katjes komen in alle karakters; van ondernemende muizenvangers tot verlegen huiskatten en van het beste maatje voor een jong gezin tot een zonaanbidder met voorkeur voor een rustig thuis. Onze kittens groeien op in een huiselijke omgeving en zijn bij plaatsing bij een baas netjes gechipt en gevaccineerd. Ook zorgen wij ervoor dat je nieuwste gezinslid geneutraliseerd wordt zodra hij of zij oud genoeg is. Ben jij op zoek naar een, of meerdere, kittens? Maak dan alvast online kennis met onze hartendieven!

Kater Re* werd met zijn broer en zussen in het bos gevonden. Hij is ongeveer tien weken oud.

Hoe werkt het adopteren van een kitten?

Het merendeel van onze kittens verblijft niet in het asiel maar bij gastgezinnen. Via de mail kun je je interesse in een, of meerdere kittens, aangeven. Vertel in die mail ook wat meer over je woon-werk en gezinssituatie zodat wij een eerste inschatting kunnen maken of er een match is. Is dat het geval? Dan kun je contact opnemen met het gastgezin waar het diertje verblijft om een afspraak voor een eerste kennismaking te plannen.

Boris* werd alleen op straat gevonden. Hij had een verwonding aan een oogje maar is gelukkig weer helemaal in orde.

Kittens vragen om een maatje

Belangrijk om te weten is dat wij kittens nooit alleen plaatsen. Het zijn speelse, sociale dieren die het gezelschap van een kameraadje ontzettend waarderen. Heb je zelf een sociale kat die graag een maatje wil hebben? Dan is het in overleg mogelijk om één jong katje te adopteren. Je kunt via ons natuurlijk ook een koppeltje adopteren.

Ook poesje Millie* en haar broer Finn zoeken een thuis. Dit stel haalt graag kattenkwaad uit om vervolgens lekker samen een dutje te gaan doen.

Enkel adopties in Nederland

Ben je woonachtig in Duitsland of België? Dan is het niet mogelijk om een volwassen kat of kitten uit ons opvangcentrum te adopteren. Dit heeft te maken met nieuwe en striktere wetgeving als het gaat om het plaatsen van dieren naar het buitenland. Deze eist dat bepaalde diersoorten, waaronder katten, 21 dagen voordat ze over de grens vervoerd worden een verplichte inenting tegen rabiës hebben gehad. In de praktijk zou dat betekenen dat katten na adoptie door een inwoner uit België of Duitsland nog 21 dagen in ons asiel of bij het gastgezin moeten blijven en dat is geen optie.

Lapke en Gijs* vonden ons ontzettend eng toen ze binnenkwamen. Bij het gastgezin leren ze aan mensen wennen.

Adoptietarief

Het adopteren van een kitten kost 155 euro. Dit is inclusief chippen, vaccineren en neutraliseren.

* Het kan zijn dat deze kittens inmiddels een thuis hebben gevonden. Hier kun je zien welke kittens beschikbaar zijn voor adoptie.

Meer over dit onderwerp