Trimmobiel doggy-style laat onze honden weer stralen

De honden die in ons asiel terechtgekomen zitten soms letterlijk niet lekker in hun vel.
Trimmobiel doggy-style laat onze honden weer stralen

Hun vacht is bijvoorbeeld verwaarloosd, ze hebben last van klitten waardoor bewegen heel pijnlijk wordt, hebben lange nagels en vuile oren.
Geen situatie waar een hond zich prettig bij voelt. Hoewel we het erg belangrijk vinden om een hond in zo’n situatie lichamelijk te verzorgen, is een bezoekje met onze dierenambulance aan de trimsalon soms veel te stressvol voor een dier. We zijn daarom heel erg blij met de samenwerking met Ralph Haine, eigenaar van de mobiele trimsalon “Trimmobiel doggy-style.” Dankzij Ralphs mobiele trimsalon kunnen wij onze honden een rit in de dierenambulance en de daarbij horende stress besparen. Daarnaast is er in de trimmobiel plek voor één hond waardoor honden geen extra prikkels en afleiding ervaren van eventuele andere honden. Dit werkt stressverlagend voor de hond en vergemakkelijkt en versnelt de behandeling. De mobiele trimsalon is van alle benodigdheden voorzien. Zo is er een bad met warm water, een trimtafel, airco en verwarming.


Ralph heeft inmiddels een aantal asielhonden getrimd. Niet alleen onze medewerkers zijn blij met de komst van Ralph: ”De honden die ik tot nu toe gedaan heb waren in het begin hooguit onwennig maar totaal niet vervelend en zelfs blij en dankbaar na de behandeling. Sommige honden vinden de aandacht zelfs heerlijk!”

Ralphs behandeling zorgt er niet alleen voor dat de honden weer prettiger in hun vel zitten, het vergroot zelfs hun plaatsingskans. Een goed verzorgde hond voelt zich lekkerder en ziet er beter uit; dat trekt meer potentiële baasjes waardoor de kans groter is dat dieren snel verhuizen naar een goed nieuw thuis.

Wij zijn Ralph hartstikke dankbaar voor zijn aanbod om onze honden kosteloos te behandelen. Wil je meer weten over Trimmobiel doggy-style