Vang jij katten in nood op?

Zowel voor de allerjongste als voor hoogbejaarde katten zijn gastgezinnen hard nodig.
Vang jij katten in nood op?

In Dierenbeschermingscentrum Limburg komen katten van alle leeftijden binnen. Van pasgeboren, jonge katjes die iedere twee uur een fles dienen te krijgen tot bejaarde katten die een plek zoeken om hun oude dag in alle rust door te brengen. Zowel voor de allerjongste katten als voor hoogbejaarde katten is Dierenbeschermingscentrum Limburg op zoek naar gastgezinnen die deze dieren in een huiselijke situatie willen opvangen.

Jaarlijkse opvang van ruim 500 jonge katjes

Ieder voorjaar is het raak en wordt de Dierenbescherming in Limburg overspoeld met meldingen over jonge zwerfkatjes. De dieren worden op de gekste plekken, zoals bij tankstations, op schoolpleinen, op hooizolders of bij vuilniscontainers gevonden. Voor de opvang van deze dieren werkt de Dierenbescherming met gastgezinnen. Zij helpen jonge, kwetsbare dieren die zorg nodig hebben om te overleven. Veel liefde, geduld en goede zorgen zijn de beste ingrediënten om van een zwerfkatje een geweldig huisdier te maken.

Meer stakkers in het asiel

In het dierenbeschermingscentrum vangen we steeds vaker stakkers op; hoogbejaarde katten met ouderdomskwalen zoals hartproblemen, nierproblemen en gewrichtsproblemen. Voor oudere, ziekelijke katten is het lastig om te wennen aan het leven in het asiel; de vreemde mensen, de vreemde geurtjes en de aanwezigheid van andere katten heeft geen goede uitwerking op hen. Daarnaast zijn hun plaatsingskansen erg klein, er zijn slechts heel weinig mensen die een hoogbejaarde en zieke kat willen adopteren. Omdat de Dierenbescherming in Limburg deze oudere, ziekelijke katten toch een mooie, oude dag gunt zijn gastgezinnen hard nodig.

Als gastgezin geef je een oude kat een mooie, oude dag

Ben ik geschikt als gastgezin voor katten?

Ben je een dierenvriend die katten in nood wil helpen, ben je woonachtig in Zuid-of Midden-Limburg, beschik je over eigen vervoer (wegens bezoekjes aan de dierenarts) en een aparte ruimte in huis waar de nieuwe kat(ten) rustig kunnen wennen en zijn je eigen huisdieren geënt? Dan ben je zeer geschikt om als gastgezin aan de slag te gaan. In overleg kijken we of het opvangen van jonge katjes of het opvangen van oudere katten beter bij je past. Spreekt het idee om katten in nood te helpen en denk je dat geschikt bent als gastgezin? Neem dan contact op met Dierenbescherming Limburg (limburg@dierenbescherming.nl) voor meer uitleg en informatie.