Wie wil Jenny helpen aan een pijnloos leven?

Dit is pechvogel Jenny. Een kruising Greyhound die vermoedelijk aangereden aangetroffen werd midden op een drukke weg in de gemeente Nuth.
Wie wil Jenny helpen aan een pijnloos leven?

Er was geen baas in de buurt om naar haar om te kijken, haar in veiligheid te brengen, haar gerust te stellen of om haar naar de dierenarts te brengen. Gelukkig werd ze gevonden door een oplettende voorbijganger die door haar snelle ingrijpen wist te voorkomen dat Jenny nógmaals aangereden zou worden. Deze lieve mevrouw bracht Jenny naar een nabijgelegen dierenarts waar EHBO werd toegepast en waar haar gewonde poot gestabiliseerd werd. Toen Jenny stabiel en niet gechipt bleek, haalden wij haar op en brachten we haar naar ons dierenbeschermingscentrum in Limburg. Hier stonden een zacht mandje, een maaltje en liefdevolle medewerkers voor haar klaar. We probeerden het haar zo aangenaam mogelijk te maken, ondanks de ingegipste poot en de pijn die ze moest hebben.

Geen herstel mogelijk zonder operatie.

Uit röntgenfoto's blijkt dat Jenny's poot niet zomaar met rust houden gaat genezen. Haar poot is op maar liefst twee plekken gebroken. Zowel haar spaakbeen als scheenbeen zijn gebroken. Een ingreep door een orthopeed is nodig en daarna zal Jenny zes tot acht weken een externe fixator, een metalen raamwerk of geraamte, waarmee de botstukken van de botbreuk in de gewenste stand gehouden worden, moeten dragen.

Als de breuken goed genezen zijn, moet ze nogmaals onder het mes om de fixator weer te verwijderen. We hebben goede hoop dat lieve Jenny helemaal zal herstellen en later dit jaar haar poot weer goed zal kunnen gebruiken.

Haar eigenaar heeft helaas geen contact met ons opgenomen waardoor alle medische kosten helemaal door ons gedragen moeten worden. We doen dit uiteraard graag, maar een factuur van ruim 1200 euro is voor ons een hoog bedrag. Wil jij ons helpen hierbij