Zwangere poes bevalt in onbekende tuin

Onze dierenambulance werd onlangs op pad gestuurd voor een rit naar de regio Parkstad.
Zwangere poes bevalt in onbekende tuin

Een melder had in een krabpaal die voor haar eigen kat in de tuin staat, opeens een ontdekking gedaan; een poes die aan het bevallen was en een pasgeboren kitten. Gelukkig belde de melder ons direct en kon onze ambulance snel ter plekke zijn.

Omdat een krabpaal in een tuin niet de ideale plek is voor een tamme moederpoes om haar kleintje groot te brengen besloten we moederpoes en haar kitten voorzichtig op te pakken en in een zacht vervoersboxje richting Dierenbeschermingscentrum Limburg te vervoeren. Daar aangekomen bleek de kat van een nog een tweede kitten te zijn bevallen, vlak na aankomst in het opvangcentrum werden kitten drie en vier geboren. Na controle door onze dierenarts bleken zowel moederpoes als haar kleintjes het goed te maken en zochten we naar een gastgezin waar het gezinnetje in alle rust kon opgroeien.

In een gastgezin kunnen jonge katjes wennen aan het leven als huiskat


Nog dezelfde dag werden moederpoes en haar vier kittens naar een gastgezin in Maastricht gebracht. Hier werd moederpoes Gina genoemd en haar kittens Elfie, Faye, Valentino en Valentijn. In alle rust mocht Gina haar kinders opvoeden in een apart kamertje. Omdat socialisatie enorm belangrijk is voor jonge dieren, verkennen Elfie, Faye, Valentino en Valentijn ook regelmatig het huis en blijft samen slapen en spelen hun favoriete activiteit.

Waarom je dier chippen, registreren en neutraliseren?


Moederpoes Gina was helaas niet gechipt waardoor we haar eigenaar niet hebben kunnen achterhalen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je dieren te laten chippen, registreren en om katten te laten neutraliseren. Enkel op deze manier voorkomen we dat jaarlijks duizenden katten als zwerfkat in het asiel terechtkomen en dat jaarlijks honderden kittens geboren worden. Gina, Elfie, Faye, Valentino en Valentijn worden door ons gechipt en geregistreerd. Gina wordt voor plaatsing bij haar nieuwe baas door ons geneutraliseerd. De kittens worden geneutraliseerd door onze dierenarts als ze hier oud genoeg voor zijn.