Word vrijwilliger

Katten verzorgen in het dierenasiel, op de dierenambulance rijden, zwerfkatten vangen. Het is allemaal werk van duizenden vrijwilligers die zich belangeloos voor dieren inzetten. De Dierenbescherming is trots op al deze vrijwilligers; zonder hen zou het werk niet gedaan kunnen worden.

Ook bij dierenbeschermingscentrum Limburg werken toegewijde vrijwilligers. Wij verzorgen jaarlijks de opvang en (her)plaatsing van ongeveer 500 honden, 1500 katten en 250 overige huisdieren voor de regio Zuid. Bovendien vangt het centrum jaarlijks 2000 dieren uit het wild die in nood zijn (tijdelijk) op. Het dierenopvangcentrum verzorgt ook de opvang van jonge en zieke katten. Jaarlijks worden er meer dan 400 van deze dieren opgenomen in gastgezinnen en geplaatst in een nieuw thuis. Vanuit de Langereweg 9 in Born opereert ook de meldkamer dierenhulp, de dierenambulance en een veterinair team.

Onze (vrijwilligers)vacatures zijn te vinden bij de vacaturebank van de dierenbescherming
Naar de vacaturebank van de Dierenbescherming

Gastgezinnen

Voor sommige dieren kiezen we ervoor om ze tijdelijk op te vangen in een gastgezin. Denk bijvoorbeeld aan zieke dieren en dieren waarvan het baasje is overleden. Deze dieren worden bij een gastgezin ondergebracht, terwijl er gezocht wordt naar een nieuw thuis. Een gastgezin kan 24 uur per dag aandacht en zorg bieden die deze dieren nodig hebben.

Lees hier meer over gastgezinnen in Limburg

Kittenopvang

Wanneer je een kitten wilt aanschaffen word je vaak doorverwezen naar de kittenopvang. Door de vele aanwezige dieren is het risico op infecties in het asiel hoog. Kittens hebben nog geen weerstand om tegen infecties te vechten. Dit is een goede reden om ze uit het asiel te houden tot ze meer weerbaar zijn.
Lees hier meer over de kittenopvang

Help de kittens

Het kittenseizoen is weer aangebroken. Dat betekent dat onze dierenasielen weer volstromen met kittens. Daarbij hebben we de hulp van onze gastgezinnen, dierverzorgers en dierenartsen hard nodig. Alleen al de medische zorg kost veel geld. We kunnen jouw steun dan ook goed gebruiken.

Lees meer over de kittenopvang