Gratis chipactie voor alle Rotterdamse katteneigenaren

Ben jij ook weleens bang dat je kat vermist raakt? Laat hem gratis chippen en registreren in de maanden november en december.

Gratis chipactie voor alle Rotterdamse katteneigenaren

Als je kat een chip heeft die geregistreerd is, is de kans dat hij (mocht hij zoekraken en ergens worden gevonden) weer bij je wordt teruggebracht aanzienlijk groter. Ook al is dat ver van huis. Dankzij de chip werden in 2020 ruim 48.000 katten in Nederland herenigd met hun baasje. Dat is 77% van het totaal aantal vermiste katten! Van de ongechipte katten kwam 22% weer terug bij hun baasje.

Voor het vijfde jaar slaan de Dierenbescherming en gemeente Rotterdam de handen ineen en bieden deze gratis chip- en registreeractie voor alle Rotterdamse katteneigenaren aan. Dierenartsen in Rotterdam werken hier belangeloos aan mee. Omdat dit de vijfde editie is en de chipactie in 2020 niet door kon gaan, worden er dit jaar extra chips beschikbaar gesteld. De chip kun je in november en december plaatsen bij één van de deelnemende dierenartsen. Let op: zolang de voorraad strekt.

Hoe werkt het?

Verschillende dierenartsen in Rotterdam chippen en registreren je kat in november en december geheel kosteloos. Welke dierenartsen dat zijn zie je op www.rotterdam.nl/chipuwkat. Je kunt één van de deelnemende dierenartsen bellen om een afspraak te maken.

Voor wie en wanneer?

Alleen Rotterdamse katten kunnen meedoen aan de actie. De dierenarts vraagt je daarom om een ID. De actie loopt van 1 november t/m 31 december. Voor de actie geldt: als de chips op zijn, stopt de actie eerder. Wees er dus snel bij! De laatste Chip uw Kat actie in 2019 was een groot succes. Meer dan 1.300 Rotterdamse katten hebben toen een chip gekregen.

Weten bij welke dierenartsen je terecht kunt? Bekijk de lijst op: www.rotterdam.nl/chipuwkat.

Waarom chippen?

Vinden katten altijd hun weg terug? Helaas niet. Soms kunnen ze ergens van schrikken, wegrennen en verdwalen. Jaarlijks raken er in ons land ongeveer 38.000 katten zoek. Daar vangt de Dierenbescherming meer dan 10.000 van op. Helaas kunnen we slechts 17% van de verdwaalde katten herenigen met hun baasje. Voor honden is dit maar liefst 93%, waaruit blijkt dat chippen écht effectief is.

Of download de pdf