Hoe gaat het nu met Kitty?

Het was een schokkende melding die in het hele land een hoop emoties losmaakte: een zwaargewonde kitten was met tiewraps vastgeketend aan een hek in Rotterdam. Ze had gebroken botten en oude verwondingen wezen erop dat ze eerder al eens als voetbal was gebruikt. Dat is alweer meer dan een jaar geleden… hoe is het afgelopen met Kitty

Hoe gaat het nu met Kitty?

Kitty had dringend hulp nodig

De dierenambulance en ons dierenasiel werden midden in de nacht gebeld door de politie. Of we Kitty onmiddellijk wilden ophalen, ze had dringend hulp nodig. Onze ambulancecollega's troffen haar aan in een mandje, gebroken, onder het bloed en volledig verzwakt. Ze is toen in de armen van onze ambulancevrijwilliger Caroline naar de spoedkliniek vervoerd, “ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om haar in dat mandje te laten liggen.” Kitty bleek breuken te hebben in haar elleboog, de groeischijf van haar hak en haar borstbeen, en de huid van haar kin was voor een groot deel afgestroopt. Haar toekomst zag er verre van rooskleurig uit. Maar tegen alle verwachtingen in knapte Kitty na verschillende intensieve operaties behoorlijk goed op.Kitty bleek een vechtertje.

Kitty was gebroken, verzwakt en zwaar gewond, toen we haar ophaalden.
Kitty bleek een vechtertje. Ze werd geopereerd en liep met een spalk rond, maar bleef levendig.

Hoe gaat het nu met Kitty?

De dramatische start die Kitty heeft moeten doormaken in de zomer van 2018, lijkt inmiddels gelukkig lang geleden. Het gaat hartstikke goed met haar! Bij het lopen wijken haar voorpootjes wat af naar buiten, maar daar heeft ze gelukkig nauwelijks last van. Kitty, die inmiddels Betsy heet, is uitgegroeid tot een levenslustige, zelfverzekerde poes die het avontuur maar al te graag aangaat. Ze brengt veel tijd in de tuin door, waar ze haar vangkunsten heeft verheven tot het hoogste niveau. Kitty blijkt een ware jager. Libellen, kikkers en muizen zijn niet langer veilig in haar buurt… Maar ook voor blaadjes en takken is het oppassen geblazen. Ze sluipt door de struiken, luiert tussen de tulpen, geniet van de buitenlucht en krijgt héél véél liefde van haar baasje. Kortom, Kitty (Betsy dus) heeft écht geluk gehad en we zijn ontzettend blij dat ze zo goed terecht is gekomen bij een fijne, zorgzame baas.

Kitty is uitgegroeid tot een levenslustige, zelfverzekerde poes.

Help ons redden

Onze medewerkers en vrijwilligers van de dierenambulance en opvangcentra staan dag en nacht klaar om dieren zoals Kitty te redden, op te vangen en te beschermen. De hulp van deze dieren brengt hoge kosten met zich mee. Help ons redden, steun de Dierenbescherming!

Help ons dierenopvangcentrum!

Wil jij je graag inzetten voor Dierenopvangcentrum Spijkenisse? Via deze website kun jij je steentje bijdragen en ons helpen om zoveel mogelijk dieren te redden, op te vangen en te beschermen. De Dierenbescherming ontvangt geen overheidssubsidies en is afhankelijk van donaties.

Doe een gift