Katten gedumpt in portiek

De meldkamer van Dierenambulance Zuid-Holland Zuid kreeg een melding binnen over katten die in een portiek aan de Dortsmondstraat te Rotterdam gedumpt waren. Onze dierenambulancecollega's Rico en Karlijn gingen op de melding af. Bij aankomst bleek het om een twee poezen en twee kittens te gaan.
Katten gedumpt in portiek

Katten in een kooitje

Op de vloer van het portiek troffen Rico en Karlijn de vier poezen aan. De arme dieren waren in een klein kooitje gepropt. Een zakje voer stond ernaast. De poezen zijn zo snel mogelijk naar ons dierenopvangcentrum overgebracht om de nodige zorg te krijgen.

De vier katten, waaronder twee kittens, zaten in een veel te klein kooitje in het portiek.
Karlijn van Dierenambulance Zuid-Holland Zuid, met één van de kittens.

Wisselen van moeder

Bij ons opvangcentrum aangekomen bleken de poezen behoorlijk onder de vlooien te zitten. We hebben ons direct over de dieren ontfermd en nu ze helemaal ontvlooid en gesteriliseerd zijn, gaat het goed met de vier dames. De twee kittens die we Bonnie en June hebben genoemd, zijn ongeveer vier maanden oud. We denken dat de twee poezen, die we hebben omgedoopt in Anita en Ruth, ongeveer 1 jaar oud zijn. We zien regelmatig een wisseling van 'moeder', want het ene moment liggen Bonnie en June bij Anita om gewassen te worden en het andere moment wandelen zij naar Ruth om te kijken of er nog melk te vinden is. Alle vier de poezen zijn ontzettend speels en aanhankelijk. Het is duidelijk dat de poezen dol op elkaar zijn, daarom worden de dames ook als koppeltjes herplaatst. Zodra ze volledig van de sterilisatie hersteld zijn, mogen ze al naar een nieuw baasje verhuizen.
Benieuwd? Lees hier meer over Bonnie, June, Anita en Ruth.

Momenteel verblijven de poezen Anita en Ruth en de twee Kittens Bonnie en June bij ons Dierenopvangcentrum Spijkenisse.

Dumpen van kittens

Helaas is het dumpen of kwijtraken van kittens geen zeldzame gebeurtenis. Regelmatig hebben wij en onze collega's bij andere dierenasielen, te maken met kittens die ergens zijn achtergelaten of die iets te vroeg zelf op avontuur gingen. We kunnen je daarom niet vaak genoeg wijzen op het belang van het chippen van je katten. Het chippen van je huisdier zorgt ervoor dat hij herkenbaar is als hij zoek raakt. Wordt het dier gevonden? Dan komen baas en dier een stuk makkelijker weer bij elkaar. Helaas gebeurt dat met ongechipte dieren vaak niet, waardoor ze eindigen in het dierenasiel of een zwervend bestaan leiden. Dit is één van de redenen dat er in Nederland duizenden zwerfkatten ronddwalen.

In dit geval zullen de dieren bewust niet gechipt zijn en ook dat is zonde.