Hoera! Five Dier van het Jaar 2019

Goed nieuws! Five is gekozen tot Dier van het Jaar 2019! Kidsweek nomineerde Five als één van de kanshebbers en daarom kon iedereen op haar stemmen. En jawel hoor, Five valt in de prijzen. We vinden dit een enorme eer en willen iedereen bedanken die op Five gestemd heeft!
Hoera! Five Dier van het Jaar 2019

Lezers Kidsweek begaan met Five

Five versloeg tijdens de verkiezing kat Mia, zwaan Otje en de Familie Wolf. In totaal werd er bijna 3.200 keer gestemd. Onze medewerker Kirsten van Doorn reageerde ontroerd toen ze hoorde dat Five niet alleen online veel stemmen kreeg, maar dat kinderen ook langs de deuren gingen om handtekeningen te verzamelen. “Wat lief! Hier zijn we zó blij mee. Zelf dachten we dat iedereen meer zou meeleven met een dier met haren zoals een kat. Maar Five is natuurlijk wel heel bijzonder. Na een medicijnenkuur kreeg ze weer stekels. Nu zelfs die niet blijven zitten, geven we niet op. We kunnen vast nog andere behandelingen proberen!” Vandaag overhandigde Kidsweek ons een cheque van €1000,-. Dit prijzengeld kunnen we goed gebruiken, want we bouwen iets heel speciaals: een apart ziekenboegje waar alle egels met huidziektes behandeld kunnen worden zonder soortgenoten te besmetten.


Five: egel aan huis

Five verblijft al sinds begin april in onze egelopvang. Ze heeft haar naam te danken aan de enige vijf stekels die ze had toen ze bij ons binnenkwam. Ze heeft al een heel traject achter de rug waarin het op en af ging met de groei van haar stekels. Verder gaat het gelukkig goed met Five, maar een egel zonder stekels redt het niet in de natuur, ze zijn dus echt van levensbelang. We houden jullie op de hoogte over haar ontwikkelingen. Nu gaan we eerst een klein feestje vieren, want Dier van het Jaar wordt je niet zomaar! Five krijgt een extra handje meelwormen en wat vers fruit. Daar is onze winnaar dol op.