Team

Zeven dagen en avonden per week is een groep van ongeveer 40 vrijwilligers en twee betaalde dierverzorgers druk met het verzorgen van de egels. Onze betaalde krachten zijn Ferry van Jaarsveld (werkzaam sinds september 2017) en Kirsten van Doorn (werkzaam sinds november 2017). Ferry werkt 40 uur per week van maandag t/m vrijdag en Kirsten werkt 24 uur per week van vrijdag t/m zondag. 

Dankbaar werkVerzorgers Ferry en Kirsten voor de deuren van de Egelopvang. Zij halen enorm veel voldoening uit hun werk.
Kirsten van Doorn heeft een achtergrond in Dierverzorging (MBO), Paraveterinair (MBO), Diermanagement (HBO) en Dierenwelzijn (WO): “Sinds een paar maanden werk ik bij de egelopvang en wat ben ik verliefd geworden op deze wezentjes. Het geeft zoveel voldoening om een verzwakt of gewond egeltje te zien opbloeien met de juiste verzorging. Het mooie aan egels is, is dat er geen hetzelfde is; elk heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid. In mijn vrije tijd kijk ik graag films, houd ik spelletjesavonden met mijn vrienden en houd ik mijn kat Pan gezelschap. Hopelijk kan ik nog voor een lange tijd voor deze prachtige dieren zorgen.”

Ferry Jaarsveld heeft Dierverzorging gestudeerd en werkt fulltime in de Egelopvang: “Voordat ik bij de Egelopvang terecht kwam, had ik al vele jaren met dieren in het wild gewerkt. Sinds 2009 ben ik namelijk vrijwilliger bij de Vogelopvang in Rotterdam en sinds 2013 ben ik preparateur van het Natuurmuseum in Rotterdam. Ik vind het mooi om te zien hoe een zieke egel weer opknapt en terug de natuur in kan. Daarnaast ben ik trots op hoe hard onze vrijwilligers zich inzetten voor de egels in de opvang. Een prachtige baan!"