Stage lopen

Ook stagelopen bij de Egelopvang?

Houd onze vacaturebank in gaten om te zien of er een stageplek beschikbaar is. Of neem rechtstreeks contact met ons op!

Stage lopen

Bij de Egelopvang zijn we erg blij met stagiaires die ons ondersteunen in de opvang en verzorging van de egels. De stagewerkzaamheden bestaan uit onderstaande werkzaamheden:

  • dagelijkse verzorging van de egels in het asiel en het schoonmaken van verblijven;
  • het bijhouden van de gezondheidsstatus van de egels;
  • het verrichten van hand- en spandiensten in de opvang;

Lena vertelt over haar stage bij de Egelopvang

"Mijn naam is Lena (18), ik doe de opleiding Dier en Zorg niveau 3 op het WellantCollege in Rotterdam en ik ben stagiaire bij de Egelopvang. Ik loop nu stage sinds augustus 2017 tot ik genoeg stage uren heb gemaakt en mijn eindexamen kan gaan doen." "Ik vind het erg leuk dat ik hier tijdens mijn stage veel mag doen. Ik krijg hier redelijk veel verantwoording over de zorg van de egels. Zo heb ik geleerd hoe ik onderhuids vocht kan toedienen en orale medicijnen kan geven. Naast de normale zorg die alle vrijwilligers en stagiaires dagelijks aan de egels besteden, help ik ook met het bedenken van veranderingen in het bedrijf en denk ik mee met de beheerders."

"De vrijwilligers in de opvang zijn super aardig en zijn altijd bereid een helpende hand te bieden. Ik heb hier veel geleerd over medicijnen, injecties en het nemen van hygiënische maatregelen. De reden dat ik deze stage heb gekozen, is omdat ik voorheen bij Stichting Vogelklas Karelschot stage heb gelopen en zij mij de Egelopvang aanbevolen. Toen heb ik een kennismakingsgesprek gehad en dat beviel mij al meteen."

"In de periode dat ik hier stage loop, ben ik veel te weten gekomen over het ritme van de egel, de ziektes die ze kunnen hebben en veel over hun natuurlijke leefomgeving. Je komt dagelijks veel gevallen tegen waar je goed voor na moet denken om de juiste methoden te vinden om de egels weer beter te maken. Het leukste aan de opvang vind ik de uiteindelijke vrijlating van egels."

"Zelf ben ik al een aantal keer mee geweest met het uitzetten van egels. Ik kan eigenlijk iedereen deze stageplaats aanraden; er valt hier zoveel te leren. Nou genoeg verteld, ik ga weer verder met de egeltjes verzorgen."