Kerstballen voor de Egelopvang

Begin december werd Egelopvang Papendrecht benaderd door dierenspeciaalzaak Discus Kyno. Deze winkel organiseert jaarlijks een kerstballenactie waarbij klanten voor 5 euro een bal kunnen adopteren met een kaartje met een persoonlijke boodschap voor een goed doel. Dit jaar waren de egels van de egelopvang de gelukkigen voor de ballen over de toonbank rolden.

Kerstballen voor de Egelopvang

Carin Scheurs, verkoopster in de dierenwinkel en woonachtig in Papendrecht, liep tijdens het uitlaten van haar hond geregeld langs de egelopvang. Zij had altijd al een warm gevoel bij de opvang voor de stekelige diertjes en heeft de egelopvang dan ook aangedragen voor de kerstballenactie.

Opbrengst goed besteed

Ferry van Jaarsveld, beheerder van egelopvang Papendrecht, vond het natuurlijk erg leuk dat men aan de egels dacht en waardeert de actie enorm. Zeker toen hij hoorde dat de actie een groot succes bleek: er zijn wel 30 kerstballen geadopteerd met een totale opbrengst van 150 euro. Dat geld zal volledig worden besteed aan nieuwe weegschalen, aangezien de oude weegschalen hun beste tijd wel hebben gehad. De opgevangen egels worden namelijk dagelijks gewogen om precies te kunnen bepalen hoeveel medicatie de diertjes moeten krijgen of de conditie nauwkeurig bij te kunnen houden.

Opgevangen egels

Afgelopen jaar heeft de egelopvang een recordaantal van bijna 1000 egels opgevangen. De (inheemse) egels krijgen (medische) verzorging en uiteindelijk worden ze weer vrijgelaten in de natuur. De egels kunnen door ziekte of letsel niet zelfstandig leven in de natuur. Dit kunnen ook jonge egels zijn die geen moeder meer hebben en door ons grootgebracht moeten worden. Egelopvang Papendrecht is gericht op een zo spoedig mogelijke terugkeer van de dieren naar de natuur. Daarbij wordt zoveel mogelijk voorkomen dat dieren onnodige stress ervaren of letsel oplopen.

Egelopvang Papendrecht wil dierenspeciaalzaak Discus Kyno hartelijk danken voor hun kerstballenactie en natuurlijk ook bedankt namens de egels!