Meet Five!

Op zondag 7 april kwam er een bijzonder egeltje binnen bij de opvang; een compleet kaal egeltje. Sinds de egelopvang vijf jaar geleden is geopend in Papendrecht is dit het tweede kale egeltje dat is binnengekomen. Dat geeft duidelijk aan hoe bijzonder deze situatie is. We besloten de egel Five te noemen; naar het aantal stekels op het hele lichaam.
Meet Five!
Uit het algemene onderzoek kwam ook naar voren dat de egel een vrouwtje is en verder niet in een al te slechte conditie verkeerde. Met een gewicht van 750 gram was het stekeldier goed op gewicht. Maar bij nadere inspectie bleek ze wel mager te zijn. Ook had ze te lang in de zon gelegen, want de huid op haar rug was op meerdere plekken gaan vervellen. Hoogstwaarschijnlijk is de kaalheid veroorzaakt door een schimmel- en/of schurftinfectie. Ze heeft een lang traject voor boeg, want de behandeling hiervoor duurt minimaal weken, soms langer. We zijn nu een ruime week verder en Five weegt al meer dan 900 gram, dus aan haar eetlust mankeert niks. Haar verbrande rug is ook mooi hersteld. Maar wat belangrijker is, haar stekels moeten terug groeien voordat zij terug kan naar de natuur. Dit kan maanden gaan duren

Daarom vragen wij om uw hulp! Er zijn uiteraard kosten verbonden aan het verzorgen van een egel. Denk aan voerkosten, medische kosten, elektriciteit, materialen. Alle kleine beetjes helpen!